cbcinco traders

Wall Street es tenyeix de verd durant la sessió d'aquest dijous, amb el Dow Jones batent el seu rècord i aconseguint els 35.155 punts, després de les paraules de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed) dels EUA, sobre el manteniment de les seves polítiques monetàries i el seu avís del creixement de la inflació, que pujarà més del que s'esperava. Els inversors també presten atenció a les sol·licituds d'atur setmanals i a les dades del PIB.

  • 37.986,40
  • -

"Els sectors més perjudicats per la pandèmia han mostrat una millora, però no s'han recuperat del tot", deia la Fed al comunicat previ a la compareixença de Powell. D'aquesta manera, justificava la seva posició de no canviar les polítiques monetàries, deixant els tipus d'interès entre el 0,25% i el 0%.

El banquer central tampoc va avançar quan realitzarà el tapering, ja que en les seves paraules, una reducció de les ajudes a l'economia abans de temps pot ser contraproduent. "No hem arribat al progrés substancial que necessitem per reduir els estímuls", va dir davant les càmeres.

Sobre la pressió dels preus, va insistir que és transitòria malgrat que s'escapa de les estimacions calculades. "La inflació està funcionant molt per sobre del nostre objectiu del 2%, i ho ha estat durant uns mesos, i s'espera que funcioni certament per sobre del nostre objectiu durant uns mesos abans que creguem que tornarà a baixar cap al nostre objectiu", afirmar.

"Amb la seva declaració del 28 de juliol, el FOMC ha posat en marxa el rellotge del tapering. El comitè de política monetària del banc central va dir que l'economia ha progressat cap als seus objectius de plena ocupació i una inflació mitjana del 2% a llarg termini, però no el progrés addicional "substancial" que està buscant abans de començar a reduir les seves compres d'actius a llarg termini", assenyala l'economista en cap de PNC, Gus Faucher.

"El mercat està entenent que estem tenint un trimestre explosiu aquí en comparació amb fa un any", recalca Michael Reynolds, vicepresident d'estratègia d'inversió en Glenmede i recull CNBC, afegint que "el que és molt més important aquesta temporada és la orientació que estem rebent sobre els trimestres vinents, a mesura que l'economia es basa en el que podria ser la nova normalitat".

PIB I ATUR

Al pla macroeconòmic, el Producte Interior Brut (PIB) dels EUA ha crescut durant el segon trimestre un 6,5%, segons el Departament de Comerç. Això és una mica per sota del que s'estimava, però millor que l'anterior període, quan es va assolir el 6,3%.

Pel que fa a la feina, les sol·licituds setmanals d'atur han caigut a 400.000 des de les 425.000 de fa set dies, segons el Departament de Treball. Això suposa que les xifres han estat una mica pitjors de la prevista, que situaven la xifra en 380.000 peticions.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Facebook va presentar aquest dimecres al tancament de mercat ingressos que suposen el major creixement des de 2016, encara que des de la companyia adverteixen que aquesta tendència es frenarà de cara al que queda d'any. Això ha provocat que caigui a prop d'un 3%.

PayPal, una altra de les empreses que ha alertat d'una desacceleració en la seva expansió, es deixa un 6%.

Altres companyies que rendiran comptes davant el mercat aquest dijous són Amazon, Pinterest i Anheuser-Busch.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,83%, fins als 72,98 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,33% i es canvia a 1,1881 dòlars. I l'unça d'or puja un 1,32%, fins als 1.823 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,278%. Finalment, el bitcoin baixa un 1,23%, fins als 39.842 dòlars.

contador