wallstreet1
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street cotitza amb vaivens aquest divendres. Encara que ha començat la sessió a l'alça, minuts després s'ha girat, després de la dada decebedora de l'informe d'ocupació del novembre i les preocupacions creixents per la nova variant òmicron rondant el mercat com a protagonistes d'una setmana volàtil per a la borsa nord-americana. L'S&P cau un 0,3%, el Nasdaq, un 0,9% i el Dow Jones, un 0,3%.

Tot apunta que els principals índexs dels EUA tancaran una setmana en negatiu. I és que Wall Street, igual que la resta de mercats a tot el món, ha patit canvis bruscs durant gran part d'aquesta setmana enmig de la incertesa sobre l'impacte econòmic de la variant òmicron.

"Amb l'augment de casos del virus, una Reserva Federal (Fed) menys acomodatícia i previsions de creixement menors el proper any, les incerteses al voltant de les perspectives simplement poden estar augmentant, cosa que dona com a resultat un entorn més volàtil", diuen a Goldman Sachs. "Veiem la recent onada de vendes com una oportunitat per comprar la caiguda en els temes cíclics, matèries primeres i reobertura", afegeix JP Morgan.

Les preocupacions d'una inflació creixent i una Fed agressiva també han provocat que els bons del Tresor dels EUA registressin les entrades més grans des de l'octubre del 2020, segons un informe de Bank of America.

Així, els inversors han centrat la seva atenció en la publicació de l'informe d'ocupació mensual: els EUA va crear moltes menys feines del que s'esperava al novembre i les nòmines no agrícoles van augmentar en només 210.000 durant el mes, encara que la taxa d'atur va caure bruscament fins al 4,2%.

Al terreny empresarial, Didi ha anunciat que abandona la Borsa de Nova York per anar a Hong Kong. La companyia ha assenyalat en un comunicat que deixarà de cotitzar a la Borsa de Valors de Nova York "immediatament" i començarà els preparatius per a una cotització separada a Hong Kong. Les accions dels Estats Units es convertiran en "accions negociables lliurement" en un altre mercat internacional.

Noticias relacionadas

contador