• A més, el mercat espera que anunciï el pla per reduir el seu voluminós balanç
  • Els membres del FOMC s'actualitzaran les seves previsions econòmiques i sobre els interessos
  • La presidenta de l'organisme, Janet Yellen, oferirà posteriorment una roda de premsa
cbyellentrump

Obertura plana i sense tendència definida a Wall Street, després de marcar màxims històrics aquest dimarts i a l'espera que la Reserva Federal dels Estats Units publiqui el seu comunicat sobre política monetària. A més, els membres del FOMC (comitè executiu de la Fed que decideix sobre els interessos) s'actualitzaran les seves previsions econòmiques i també sobre l'evolució del preu del diner durant els propers anys (tot això a les vuit del vespre, hora espanyola).

  • 38.239,66
  • -

Mitja hora després, la presidenta de l'organisme, Janet Yellen, oferirà una roda de premsa en què previsiblement explicarà amb més detalls el pla per reduir la mida del balanç de la institució durant els propers anys. No s'esperen canvis en els interessos (a l'1% - 1,25% des del juny) i actualment el consens no atorga més del 53% que pugin a la reunió de desembre.

REDUCCIÓ DEL BALANÇ

Sobre el pla per reduir el balanç, el consens espera que es realitzi de manera molt gradual per no alterar la rendibilitat del deute públic americà. La Fed deixarà de reinvertir els bons del Tresor i els bons hipotecaris que vencen, probablement a un ritme inicial de 10.000 milions de dòlars durant els primers mesos. Posteriorment, aquesta quantitat anirà ampliant-se gradualment fins a arribar a una xifra d'uns 50.000 milions de dòlars a finals del pròxim exercici.

Actualment, el balanç de la Fed és d'uns 4,5 bilions de dòlars, molt per sobre dels 800.000 milions de dòlars quan va començar la crisi financera el 2008. Janet Yellen ja ha anticipat que no es reduirà fins a aquests nivells, de manera que el consens anticipa que el balanç se situarà entre 2 i 2,5 bilions de dòlars quan finalitzi aquest pla.

Un altre punt d'interès serà l'actualització de les previsions econòmiques, sobretot pel que fa al creixement econòmic de curt termini després dels grans danys ocasionats per la temporada d'huracans, sobretot a Texas i Florida. A més, el repunt de la inflació a l'agost també pot centrar l'atenció de la Fed, tot i que el consens espera que els membres del FOMC qualifiquin aquests factors com a transitoris.

Finalment, caldrà estar molt atents a les previsions del FOMC sobre l'evolució dels tipus d'interès per als propers exercicis. Naeem Aslam, analista de ThinkMarkets, espera que "la Fed adopti un to més suau en relació a les futures pujades de tipus. Durant la seva última projecció, esperava 7 pujades dels interessos fins a final de 2019. No obstant això, el mercat espera que aquesta xifra es rebaixi almenys fins a sis".

DÒLAR, PETROLI I EMPRESES

Una de les referències més vigilades per calibrar el missatge de la Fed serà el comportament del dòlar i del deute públic. A hores d'ara, l'euro es revalora un 0,15% i torna a superar el nivell de $1,20 davant del 'bitllet verd'. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys cau lleugerament fins al 2,23%.

En l'àmbit empresarial, la detallista d'articles per a la llar Bed Bath & Beyond cau més del 10% després d'anunciar resultats que s'han situat per sota de les previsions del consens. A més, la companyia de transport FedEx cau a prop del 2% després de confirmar un "entorn operatiu desafiant" per la temporada d'huracans.

D'altra banda, els analistes de Citi han reiterat el consell de comprar Alphabet, matriu de Google, amb un preu objectiu a 12 mesos de 1.180 dòlars. Les accions del gegant tecnològic anticipen guanys de l'1,5%.

A l'actualitat de la jornada, també es publicaran altres referències interessants, sobretot les reserves setmanals de petroli als EUA, que podrien provocar volatilitat en el preu de l''or negre'. El cru West Texas puja un 1,2% i torna a recuperar els 50 dòlars, mentre el consens espera una pujada dels inventaris de 3,5 milions de barrils. Finalment, l'unça d'or puja un 0,6%, fins a 1.318 dòlars.

Noticias relacionadas

contador