• També va camí de tancar 9 mesos consecutius en positius per primera vegada des de 1959
  • L'S&P 500 pot tancar tots els mesos amb guanys per primera vegada en la història
cbstopwallstreet

2017 serà recordat a Wall Street com l'any dels rècords. Mai abans el Dow Jones havia marcat 70 màxims històrics en preus de tancament, en una tendència alcista que sembla no tenir fi.

  • 37.986,40
  • -

Tampoc l’S&P 500 havia completat un any sencer amb pujades mensuals en tots els mesos, com va en camí de fer si tanca desembre en positiu. I el Dow Jones pot batre el seu rècord de 1959 d'enllaçar nou mesos consecutius de pujades.

L'any ha estat excel·lent per a la Borsa de Nova York. El Dow Jones puja un 25,4% aquest any i acaricia els 25.000 punts, mentre que el Nasdaq acaricia els 7.000 punts després de pujar un 29,4% el 2017. Aconseguir tancar per sobre d'aquests números rodons seria un colofó ​​perfecte per a un any rodó.

Els experts de Goldman Sachs esperen que el creixement mundial el 2018 segueixi repuntant des del 3,7% de 2017 fins al 4% durant el proper exercici. "La fortalesa del creixement global està àmpliament instaurada a la majoria d'economies desenvolupades i emergents", afirmen. Sobre la inflació, esperen que "pugi de manera gradual" a nivell global durant els propers dotze mesos, tot i que encara fins a "nivells per sota dels objectius de la majoria de bancs centrals".

No obstant això, també han alertat sobre un repunt de la volatilitat als mercats de renda variable durant el mes de gener, després d'un any molt tranquil durant el qual l'índex VIX de volatilitat s'ha mantingut a nivells molt reduïts (actualment cotitza per sota de 10 punts).

En aquest sentit, hi ha experts, com els de Kepler, que anticipen un dur primer trimestre per Wall Street. Aquesta empresa assenyala que "tots els ingredients són a fora per a una significativa correcció de mercat durant el primer trimestre del 2018".

"Les valoracions de les accions estan en màxims dels últims 20 anys, el gran tema de 2017 de creixement sense inflació perdrà força el 2018 i el sostre dels estímuls monetaris està acostant-se, el que pot activar el retorn gradual de la volatilitat", afirmen.

Noticias relacionadas

contador