wall street dl us stock market stocks shares finance trading dow jones
Flickr: Concrete&Fells https://bit.ly/3odUlcf (No changes made)

Els índexs de Wall Street comencen la sessió cotitzant plans, després de les caigudes de dimecres, quan el Dow Jones va dir adéu a una ratxa de cinc dies seguits de guanys.

  • 38.926,87
  • -

Aquest dijous, els mercats digereixen la publicació de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), alhora que es preparen per continuar coneixent dades macro i resultats empresarials.

LA FED NO POSA EL FRE

Si bé és cert que la dada d'inflació del juliol va ser lleugerament millor del que s'esperava, situant-se al 8,5% des del 9,1% del juny, la Fed no té previst donar el braç a tòrcer, almenys en el futur proper.

I és que les actes de la reunió del juliol, publicades aquest dimecres, indiquen que els membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) veuen necessari continuar pujant els tipus d'interès de referència. De fet, la majoria dels participants al conclave van assenyalar que, un cop assolit un nivell prou restrictiu, probablement el camí més adequat a seguir seria mantenir-lo durant algun temps per assegurar-se que la inflació tornés a l'objectiu del 2%.

Tot i això, el document deixa clar que alguns dels banquers contemplen que, "a mesura que l'orientació de la política monetària s'endureix encara més, probablement seria apropiat en algun moment desaccelerar el ritme dels augments de les taxes de política monetària alhora que s'avaluaven els efectes dels ajustaments acumulatius de les polítiques sobre l'activitat econòmica i la inflació”.

“La clau d'aquestes actes sembla mostrar que hi ha poca inclinació per part de qualsevol dels membres del FOMC a considerar la possibilitat de retallar els tipus, i coincideix amb els comentaris més recents dels funcionaris de la Fed que suggereixen que podríem veure almenys un altre 1,5% de pujades de tipus, cosa que portaria el tipus dels fons de la Fed al 3,75-4% a finals d'any”, destaca Michael Hewson, analista en cap de Mercats de CMC Markets UK.

Per la seva banda, Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, creu que la reacció del mercat a aquestes actes ha estat “neutral, amb els inversors més centrats en el que havia de venir”. L'important, afegeix, és que “les actes no van acabar d'aportar més claredat, almenys pel que fa a l'import de les noves alces de tipus oficials per part de la Fed, concretament a la reunió que celebrarà el FOMC a finals de setembre”.

“Després de la publicació de les actes, els mercats anticipen ara amb una probabilitat aproximadament del 65% que la Fed apujarà les taxes en 50 punts bàsics al setembre i amb una del 35% que ho farà en 75 punts bàsics. Tot i això, estem convençuts que seran les dades que es publiquin fins a la reunió del FOMC del setembre les que determinin l'abast de la nova alça de tipus oficials”, afegeix aquest expert.

D'altra banda, les actes de la Fed mostren que els banquers segueixen considerant el mercat laboral nord-americà com a “molt ajustat”. En aquest sentit, aquest dijous s'han conegut les xifres de desocupació setmanal als Estats Units, on les peticions inicials han baixat lleugerament fins a les 250.000, la setmana del 5 d'agost, des de les 252.000 anteriors i millorant les previsions del consens que n'anticipaven 265.000.

Els inversors també han parat esment a l'índex de la Fed de Filadèlfia, que al mes d'agost s'ha situat en territori positiu, 6,2 punts des dels -12,3 anteriors i millorant els pronòstics, que esperaven -5 punts.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, el gegant de les telecomunicacions Cisco ha publicat els resultats corresponents al quart trimestre del seu any fiscal, que s'ha tancat amb un augment del 12% del benefici. Així mateix, la companyia ha assenyalat que espera un creixement dels ingressos d'entre el 4% i el 6% a l'exercici 2023.

En altres mercats, el cru continua recuperant-se de les darreres caigudes. El West Texas i el Brent pugen per sobre de l'1%, fins als 89,35 dòlars i als 95,18 dòlars, respectivament.

Per part seva, l'unça d'or repunta un 0,12% (1.778 dòlars). L'euro, en canvi, es debilita enfront del bitllet verd i cedeix un 0,4% fins als 1,014 dòlars. El rendiment del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,85%.

El bitcoin guanya un 0,8% i se situa al nivell dels 23.478 dòlars.

contador