• Els analistes preveuen que arribi a la paritat, tal i com va passar el 2002
  • Goldman Sachs ha elevat la seva estimació per al preu del cru el 2017
cbwallstreet2

Compres moderades a Wall Street després de les referències econòmiques del sector constructor als EUA (pitjors de l'esperat) i mentre els analistes de Goldman Sachs han elevat la seva previsió per al preu del petroli.

  • 39.431,51
  • -
  • 18.198,61
  • 0,21%
  • 5.697,79
  • -

A més, la jornada està sent bastant tranquil·la als mercats mundials de renda variable, ja que aquest divendres té lloc l'última 'cuádruple hora bruixa' de 2016, el venciment trimestral d'opcions i futurs sobre accions i índexs. En aquestes jornades, augmenta molt el volum negociat, perquè els inversors tanquen posicions o les traspassen al següent venciment (rollover). Tot això mentre el Dow Jones segueix cotitzant molt prop del nivell psicològic dels 20.000 punts.

Goldman Sachs ha elevat la seva estimació sobre el preu del cru per al segon trimestre de 2017 després de la decisió de l'OPEP de reduir la producció de petroli. En concret, els experts del banc americà han elevat la seva perspectiva de preus a 57,50 dòlars des de 55 per al barril West Texas (WTI) i fins a 59 dòlars des de 56,50 pel Brent. Encara que el preu del cru retrocedeix en aquest moment un 0,5% en el cas del WTI, fins a 51,10 dòlars.

Un altre dels punts d'interès es troba al mercat de divises, després que el dòlar marqués màxims des de 2003 contra l'euro per sota d'1,04 en la jornada del dijous. Els analistes descompten ja que es produirà la paritat entre ambdues monedes en els propers mesos, a causa de les polítiques monetària divergents del Banc Central Europeu i de la Reserva Federal d'EUA. L'euro rebota aquest divendres lleugerament, fins a 1,0432 dòlars.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, afirma que l'únic suport d'entitat que presenta l'euro/dòlar descansa en la paritat, un nivell no vist des de 2002. O el que és el mateix, el dòlar encara té un 4% de recorregut davant l'euro, en el curt-mig termini. Finalment, el bo americà a 10 anys també deté la seva caiguda, en pujar un 0,37%. La seva rendibilitat cau fins al 2,57%, després de tocar el dijous el 2,64%, màxims anuals.

A nivel empresarial, Oracle, una de las principales empresas de software empresarial, cae cerca de un 5% tras presentar los resultados de su segundo trimestre fiscal. Los inversores penalizan que sus ingresos se han situado ligeramente por debajo de lo esperado y también la tasa de crecimiento de sus negocios de computación en la nube.

Además, Sanofi está negociando la compra del grupo biotecnológico Actelion a 275 dólares por acción. Esta valoración implicaría un precio cercano a 30.000 millones de dólares, según informa Bloomberg.

A nivell empresarial, Oracle, una de les principals empreses de programari empresarial, cau prop d'un 5% després de presentar els resultats del seu segon trimestre fiscal. Els inversors penalitzen que els seus ingressos s'han situat lleugerament per sota de l'esperat i també la taxa de creixement dels seus negocis de computació en el núvol.

A més, Sanofi està negociant la compra del grup biotecnològic Actelion a 275 dòlars per acció. Aquesta valoració implicaria un preu proper a 30.000 milions de dòlars, segons informa Bloomberg.

La volatilitat, a més de ser una font de risc, és també una oportunitat per als inversors actius, afirma Joseph Little

En relació a les previsions d'inversió per 2017, Joseph Little, Cap d'Estratègia Global d'HSBC Global Asset Management, considera que l'actual situació d'inversió volàtil pot crear tant oportunitats com a riscos per als inversors.

Segons Little, "la forma correcta de pensar a l'entorn d'inversió és la d'un ‘equilibri fràgil’". En la seva opinió, "els inversors s'enfronten a una complicada combinació de rendiments sostenibles baixos en moltes classes d'actius i a molt soroll pel que fa als preus de mercat".

"No obstant això", afegeix aquest expert, "la volatilitat, a més de ser una font de risc, és també una oportunitat per als inversors actius". Pel que recomana "tenir en ment un procés d'inversió clar, una profunda comprensió del panorama d'inversió, però també ser tàctic i inconformista a mesura que les oportunitats es vagin presentant al llarg de l'any".

contador