wall street coronavirus portada

Wall Street ha començat la sessió d'aquest dilluns en negatiu, en una jornada marcada pel repunt de contagis a unes quantes zones dels EUA i amb la reelecció de Donald Trump més en dubte que mai. Així, el Dow Jones i l'S&P 500 han perdut prop d'un 0,3%. El Nasdaq, mentrestant, es manté pràcticament pla.

  • 38.085,80
  • -

En el pla empresarial destaca Apple. Els de Cupertino han estat dels primers a reaccionar a un possible rebrot al país, tornant a tancar les botigues a alguns dels estats més afectats.

Pel que fa a Trump, el president i líder republicà és més lluny de ser reelegit als comicis que es celebraran el mes de novembre. La crisi del coronavirus i les revoltes populars per la mort a mans d'un policia de George Floyd estant afectant la seva popularitat. "La majoria silenciosa continua sent forta", ha assegurat.

Els EUA han registrat 30.000 nous casos de coronavirus divendres passat, la xifra més alta de nous positius des de l'1 de maig. "Això va tenir el seu pes a les borses divendres passat", reconeixen els experts de Vital Knowledge. "Els Governs estan reobrint les seves economies i el veritable motor de creixement serà el retorn a la normalitat del comportament", indiquen

"Estem assistint a una guerra entre óssos i toros, tant l'un com l'altre aferrant-se a qualsevol dada que pugui batre els arguments del seu rival", apunten des de Global Advisors. "Creiem que el mercat ha passat el pitjor després de comprovar que el coronavirus no era la fi del món", conclouen.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex cedeix posicions, com la resta d'Europa, mentre els repunts de contagis se succeeixen en països com Alemanya. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt, després que la Xina hagi mantingut sense canvis els seus tipus d'interès.

Noticias relacionadas

contador