• Un ajustament gradual de la política monetària és probablement el més apropiat, afirma
  • Esperar massa pot provocar condicions que requereixen ràpides pujades, afegeix
  • Les accions d'Apple segueixen sota pressió baixista després de la presentació de l'iPhone 7
WallStreet-1

Wall Street registra pèrdues superiors al 1% després que el president de la Reserva Federal de Boston, Eric Rosengren, hagi comentat que retardar les pujades de tipus d'interès pot suposar un risc per a l'economia dels Estats Units.

  • 183,05$
  • -0,82%
  • 39.512,84
  • -
  • 5.667,24
  • -

En opinió de Rosengren, una pujada gradual dels tipus d'interès és apropiada, a causa que garantirà la plena ocupació aconseguida per l'economia americana i al mateix temps evitarà un sobrecalentamiento de la mateixa. "Un ajust gradual de la política monetària és probablement el més apropiat", ha assenyalat Rosengren en una intervenció pública resumida per la Fed de Boston a la seva pàgina web.

Rosengren ha explicat que retardar la normalització de la política monetària "podria escurçar, en comptes d'allargar", la recuperació econòmica d'EUA. "La meva opinió personal és que les dades econòmiques coneguts fins avui mostren que és apropiat continuar amb el procés gradual de normalització monetària", ha comentat.

El banquer central ha afegit que "esperar massa (a pujar tipus) pot provocar condicions que requereixin ràpides pujades, un risc més pronunciat per a un menor creixement i un augment de la desocupació. També podria provocar que alguns mercats d'actius entrin en ebullició".

EMPRESAS: APPLE CENTRA EL INTERÉS

Per acabar veient una senyal de fortalesa hauríem d'esperar a que aconseguissin perforar el nivell clau dels 112,39 dòlars.

A nivell empresarial, Apple segueix centrant l'interès dels inversors, ja que les seves accions anticipen més pèrdues després de caure el dijous un 2,6%. Els analistes de Wells Fargo van retallar la seva recomanació fins a mantenir des de sobreponderar, al no trobar motius fonamentals per comprar després de la presentació de l'iPhone 7.

"La companyia podria estar donant forma a un throw back a la mitjana superada de 200 sessions i és que no cal oblidar que el gap alcista de finals del mes de juliol segueix sense cobrir-se el que sens dubte és un senyal que ens mostra la fortalesa actual de la companyia", expliquen els analistes tècnics de Bolsamanía.

"Malgrat tots aquests signes alcistes, hem de tenir molt present que per acabar veient un senyal de fortalesa hauríem d'esperar al fet que aconseguís perforar el nivell clau dels 112,39 dòlars. Aquesta seria el senyal que estaríem esperant i que ens convidaria a pensar en un canvi de tendència a mitjà i llarg termini. Mentre que es mantingui cotitzant per sota d'aquest nivell de preus el més assenyat seria mantenir-nos al marge", afegeixen els nostres experts.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 2,1%, fins als 46,61 dòlars.

Els bons Tresor EUA a 10 anys cauen 0,5%, la seva rendibilitat puja fins a l'1,653%.

L'euro cau un 0,25%, fins els 1,1234 dòlars.

contador