• En el plànol empresarial, Alphabet no va complir amb l'esperat i va guanyar un 27% que fa un any
  • La reunió de política monetària de la Fed comença aquest dimarts
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Wall Street apunta a una obertura amb pujades, després que el dilluns tanqués amb signe mixt, sent el Nasdaq l'únic índex en positiu. Aquesta sessió, els tres principals índexs de la Borsa de Nova York indiquen que les pujades seran moderades del 0,2% de mitjana. Els resultats empresarials continuen aquest dimarts, després de la decepció d'Alphabet.

  • 38.239,66
  • -

En el plànol empresarial, la matriu de Google, Alphabet, serà un dels focus d'atenció de la jornada. La companyia va presentar després del tancament els seus resultats del segon trimestre. El gegant tecnològic va guanyar 3.500 milions o 5,01 dòlars per acció, un 27,7% menys respecte als 4.900 milions o 7 dòlars per acció registrats el mateix període de l'any anterior.
Els analistes estimaven que els beneficis ascendissin un 23,07% en el segon trimestre fins als 7.217 milions de dòlars. No obstant això, els comptes de Alphabet s'han vist afectades per l'impacte de la multa històrica imposada per la Comissió Europea per abús de posició dominant, que va ascendir a 2.700 milions.

Les accions de la matriu de Google cauen un 2,6% en les negociacions de premarket. Malgrat això, Citi ha millorat el seu preu objectiu fins als 1.180 dòlars per acció, des dels 1.135 dòlars. L'acció es troba en els 980 dòlars.

Biogen, DuPont i Eli Lilly són alguns dels principals noms que han informat abans de l'obertura. També s'espera que McDonald's, 3M i General Motors informin aquest dimarts dels seus resultats trimestrals.

Fora dels resultats empresarials, cal assenyalar que Michael Kors ha comprat Jimmy Choo per 1.350 milions de dòlars. L'holding americà espera tancar aquesta operació al llarg del quart trimestre d'aquest any. Les accions de Michael Kors pugen un 1,26% en les operacions premarket. Mentre que Jimmy Choo es dispara un 17% en la borsa de Londres.

Els inversors també estaran atents a la Reserva Federal (Fed), que inicia avui la reunió de política monetària que conclourà aquest dimecres. El mercat descompta que, aquesta vegada, no hi haurà canvis en el guió del banc central nord-americà. Almenys, no en els tipus d'interès, que romandran en el rang entre el 1% i l'1,25%, tret que la institució que presideix Janet Yellen sorprengui al mercat. Tampoc hi haurà actualització de resultats ni compareixença posterior de la pròpia Yellen. No obstant això, qualsevol pista sobre la normalització del 'preu del diner' o nova informació sobre la reducció del balanç serà un punt de suport per a les expectatives dels inversors.

Aquesta cita serà, a més, important per a l'evolució de l'euro/dòlar, en un moment en el qual el mercat està pendent d'aquesta referència. No en va, l'euro es va disparar aquest dilluns fins a màxims des de l'estiu de 2015. Aquest dimarts, cotitza amb lleus pujades fins a 1,1659 'bitllets verds'.

En el plànol macroeconòmic, es publicaran les dades de l'Índex Redbook de vendes minoristes, l'Índex S&P Casi-Shiller del preu de l'habitatge, la Confiança del Consumidor i l'Índex Manufacturero de Richmond.

Al mercat de les matèries primeres, el petroli cotitza amb pujades superiors a l'1,5%. El comitè de supervisió de l'acord per a la retallada de producció dels països membres de l'OPEP i altres productors de cru ha decidit aquest dilluns a Sant Petersburg recomanar una nova pròrroga del document després d'abril de 2018 si les circumstàncies així ho exigeixen.

"Una de les decisions que hem pres avui és recomanar la pròrroga de l'acord per després del primer trimestre de 2018, si és necessari equilibrar el mercat", va dir el ministre d'Energia rus, Alexandr Nóvak, al final de la reunió del comitè celebrada a Sant Petersburg (Rússia). El barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb pujades de l'1,56% fins als 49,36 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referent a EUA, puja un 1,6% fins als 47,08 dòlars.

En l'àmbit polític, els inversors estaran buscant qualsevol notícia de la Casa Blanca, en relació amb el soroll que envolta l'escàndol relacionat amb Rússia i les polítiques del president. Mentrestant, el president Donald Trump es reunirà el dimarts amb el primer ministre del Líban, Saad Hariri, a la Casa Blanca, on s'espera que discuteixin la lluita contra el terrorisme, entre altres preocupacions que comparteixen els dos líders.

Noticias relacionadas

contador