• Priceline.com i TripAdvisor registren fortes pèrdues després de presentar els seus resultats
  • Els analistes adverteixen sobre la possibilitat d'una correcció a curt termini
cbwallstreet2

Pujades molt moderades a Wall Street, després dels nous màxims històrics que van marcar els índexs novaiorquesos aquest dilluns. De moment, res aconsegueix aturar l’imparable tendència alcista de la Borsa de Nova York, que registra rècords contínuament des de fa diversos mesos.

  • 38.085,80
  • -

El Dow Jones va avançar un 0,04% i va marcar un nou rècord per sobre de 23.548 punts (puja un 19,1% el 2017), el Nasdaq va pujar un 0,33%, fins a 6.786 punts (es dispara més d'un 26% aquest any), i l'S&P 500 va registrar un nou màxim als 2.591 punts (puja un 15,7% a l'exercici).

En relació a la reforma fiscal que impulsen els republicans, en aliança amb l'Administració Trump, els demòcrates han criticat durament les últimes esmenes introduïdes. No obstant això, tant els membres de la Cambra de Representants com els del Senat segueixen treballant perquè la nova legislació tiri endavant (no necessita el suport dels demòcrates per a la seva aprovació).

Sobre la política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la nominació de Jerome Powell per ser el pròxim president a partir de febrer de 2018, els experts de l'entitat suïssa Julius Baer comenten que Powell "garanteix continuïtat" al capdavant del banc central i que serà un factor positiu per a "la renda variable nord-americana". Segons Julius Baer, ​​la Fed mantindrà la seva política d'apujar els interessos "de manera gradual", la qual cosa és "clarament un escenari de suport per a la borsa".

En la seva opinió, l'evolució dels salaris va decebre, segons les dades de l'últim informe d'ocupació. No obstant això, excloent-ne els salaris més baixos, la pujada dels sous continua i "es traslladarà a pressions inflacionistes", cosa que dóna suport l'augment dels interessos que té previst anunciar la Fed al desembre (el mercat ja ho descompta al 95%).

A l'escenari empresarial, Snap, matriu de la xarxa social snapchat, serà protagonista amb els seus resultats trimestrals. De moment, tant Priceline.com com TripAdvisor registren fortes pèrdues després de decebre els inversors amb les seves previsions per al quart trimestre. Dijous, presentaran els seus comptes Walt Disney i Nvidia.

VALORACIONS ELEVADES

Els experts de Link Securities comenten que els últims avenços de Wall Street es deuen "als bons resultats que estan publicant les cotitzades, així com a l'entorn de baixos tipus d'interès". Tot i això, afegeixen que "el gran dubte és si les valoracions ja han arribat a un nivell en què descompten 'totes les coses bones' o si encara tenen recorregut".

En aquest sentit, i per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, expert de 'Bolsamanía', afirma que "hem d'estar preparats perquè, en algun moment, amb qualsevol excusa de mercat (sempre n'hi ha), assistim a una correcció lògica i normal després d'un important ral·li previ".

A nivell geopolític, el president dels EUA, Donald Trump, ha comentat, durant la seva visita a Corea del Sud, que "Corea del Nord és una amenaça mundial que requereix una acció internacional". El president ha arribat a Corea del Sud després de visitar el Japó.

Finalment, al mercat de divises, l'euro cau un 0,4% fins als 1,1560 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el petroli cau lleugerament després de marcar dilluns nous màxims des de 2015. El cru West Texas cau lleugerament un 0,03%, fins a 57,34 dòlars, mentre que el barril Brent cedeix un 0,3%, fins a 64,06 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,3%, fins a 1.27 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys puja fins al 2,335%.

Noticias relacionadas

contador