nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza amb caigudes del 0,5% la mitjana aquest divendres després de les vendes moderades de dijous, en una sessió durant la qual els inversors van tornar a donar mostra del seu nerviosisme després que, durant la setmana, els rendiments dels bons del Tresor a 10 anys s'hagin situat a màxims des del 2007. Durant aquesta jornada, tota l'atenció està posada sobre l'informe d'ocupació, que definirà el to del mercat.

  • 38.686,32
  • -

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana amb caigudes de l'1,16% per al Dow Jones i del 0,7% per a l'S&P 500, mentre que el Nasdaq es manté pla.

"Ha estat una setmana difícil per als mercats de valors, ja que les preocupacions sobre l'augment dels rendiments mantenen els inversors a la defensiva", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

INFORME D'OCUPACIÓ

Les dades d'ocupació als EUA han mostrat la creació de 336.000 llocs de treball, una dada que s'ha situat molt per sobre dels 170.000 avançats pel consens.

John Leiper, director d'inversions de Titan Asset Management, assegura que "com que les bones notícies són males notícies per als mercats, les accions s'estan venent agressivament, a mesura que es torna a descomptar l'augment de les taxes d'interès el novembre" part de la Reserva Federal (Fed).

"El costat positiu, si n'hi ha, és que els guanys de mitjana per hora van estar per sota de les expectatives i van caure lleugerament en la comparativa interanual, cosa que significa que, si bé el mercat laboral i l'economia segueixen sent forts, això encara no s'està reflectint significativament als salaris", afegeix.

REUNIÓ BIDEN-XI?

A nivell polític, la Casa Blanca ha començat a fer plans per celebrar una reunió el novembre entre el president nord-americà, Joe Biden, i el líder xinès, Xi Jinping, en un intent d'estabilitzar la relació entre els dos països més poderosos del món .

"És força segur" que hi haurà una reunió, ha dit un funcionari de l'administració. "Estem començant el procés" de planificació, ha afegit.

De moment no hi ha res confirmat i la trobada es concretarà després de la visita del Ministre de Relacions Exteriors xinès, Wang Yi, a Washington durant les properes setmanes, segons han manifestat els funcionaris.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Exxon Mobil ultima un acord per comprar la perforadora d'esquist Pioneer Natural Resources per 60.000 milions de dòlars.

Així mateix, Tesla ha reduït els preus dels seus cotxes Model 3 i Model Y als Estats Units entre un 2,7% i un 4,2%, segons apareix recollit a la web del fabricant que lidera Elon Musk.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,33% (82,51 dòlars) i el Brent avança un 0,20% (84,24 v). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,09% (1,0543 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,10% (1.833 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,832% i el bitcoin s'enfila un 0,51% (27.626 dòlars).

Noticias relacionadas

contador