ep archivo   march 20 2020   new york stock exchange on wall street
Natan Dvir - Archivo

Wall Street cotitza amb signe mixt a la sessió d'aquest dimecres després d'un nou tancament rècord del Dow Jones. Els índexs nord-americans no troben tendència mentre els inversors esperen la publicació de les actes del darrer Comitè del Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) de la Reserva Federal (Fed).

  • 38.675,68
  • -

El conclave del desembre va ser del de l'anunci de l'acceleració de la reducció de compres d'actius del banc central nord-americà, que arribarà fins als 30.000 milions de dòlars, en línia amb el que esperaven els analistes.

Aleshores, el banquer central, Jerome Powell, també va avisar del temor que existia entre els funcionaris de la Fed que la inflació sigui més persistent, destacant que existia un "risc real". De fet, va eliminar la paraula "transitòria" del seu discurs, igual que no apareixia al comunicat posterior a la reunió.

Aquest dimecres a la tarda es publicaran els escrits sobre això, que donaran una visió dels membres del banc central nord-americà sobre la perspectiva econòmica i sobre les pujades de tipus. De fet, ja es va anunciar que en van anticipar fins a tres el 2022 i tres més el 2023.

Tot això arriba després del segon màxim històric de l'any del Dow Jones, ja que els valors qualificats com de "creixement" tenen un pes relativament baix a l'índex, segons Link Securities. Les accions relacionades amb aquestes empreses van ser un llast per a la Borsa de Nova York.

"Per segona sessió consecutiva va quedar clar que, almenys durant aquestes primeres sessions de l'any, els inversors estan apostant pels valors/sectors que millor s'adapten a un escenari de creixement econòmic sostingut, d'alta inflació i de tipus d'interès més elevats", afegeixen.

Així mateix, creuen que els inversors no estan preocupats per les altes xifres de contagis, amb els EUA superant tots els rècords de la pandèmia amb un milió de positius diaris, ja que consideren que "la benignitat més gran de la variant òmicron, que ha trencat definitivament la correlació entre infectats i hospitalitzacions i morts, pot ser “el principi de la fi” de la pandèmia".

Un extrem que també semblen comprar des de l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+), que van acordar aquest dimarts mantenir l'augment de 400.000 barrils diaris al febrer, cosa que ha impulsat el preu del petroli, encara que aquest dimecres es manté una mica pla.

Pel que fa a les referències econòmiques de la jornada, s'ha publicat l'informe d'ocupació de la consultora privada ADP, que avança la dada oficial que es donarà a conèixer aquest divendres. Durant el mes de desembre es van crear 807.000 llocs de treball. La xifra supera els 534.000 nous llocs de treball creats al mes de novembre, i ha doblat la xifra prevista inicialment, 400.000. Les xifres són les millors que marca el mercat laboral des del maig del 2021, quan es van assolir 882.000 contractacions, segons ADP.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,22%, fins als 76,82 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,28% i canvia a 1,1317 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,34%, fins als 1.820 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix fins a l'1,646%. Finalment, el bitcoin es revalora un 0,20%, fins als 46.395 dòlars.

Noticias relacionadas

contador