ep archivo   imagen del nasdaq
CAMBIUM NETWORKS - Archivo

Wall Street anticipa un rebot proper a l'1% després que el Nasdaq patís aquest dimarts la seva jornada més baixa des del març, amb pèrdues del 2,8%. Les accions tecnològiques van tornar a caure amb força a causa d'un augment en el rendiment dels bons, que redueix el valor relatiu dels guanys futurs de les companyies que operen en aquest sector.

  • 17.718,30
  • 1,65%

Setembre segueix fent honor a la seva mala fama borsària, ja que el Dow Jones i l'S&P 500 acumulen pèrdues mensuals del 3%, que s'amplien al 4,5% en el cas de Nasdaq. Encara recordem que la correcció segueix sent totalment normal des del punt de vista tècnic, ja que els índexs novaiorquesos van marcar màxims històrics a principis del mes.

En qualsevol cas, cal vigilar els suports de curt termini, perquè el Nasdaq 100 ha dibuixat una figura baixista en forma de cap i espatlles, que si es complís enviaria l'índex tecnològic un 5% per sota dels nivells actuals, fins als 14.000 punts.

"Antany també coneguda com la figura del fantasma, és una pauta que se sol donar després d'un important tram alcista i ens avisa d'un gir en la tendència, d'alcista a baixista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La caiguda fins als 14.000 punts, si es produeix, "implicaria tornar a la zona de màxims d'abril. En absolut estem parlant d'una canvi de tendència a la baixa a mitjà i llarg termini, res més lluny de la realitat. Simplement d'un ajust proporcional de les importants pujades acumulades des dels mínims d'octubre de l'any passat", afegeix aquest expert.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,51%, després de rebotar amb força durant les últimes jornades. El rendiment d'aquest actiu va arribar a tocar nivells de l'1,75% al ​​març, fet que va provocar una correcció superior al 10% al Nasdaq 100. Així, l'evolució d'aquest indicador serà clau per al rumb de Wall Street durant les pròximes setmanes.

LA INFLACIÓ I L'ENERGIA PREOCUPEN EL MERCAT

A nivell econòmic, la dada més rellevant es coneixerà divendres, quan es publicarà la inflació PCE, la mesura preferida de la Fed per analitzar el comportament dels preus. En aquest sentit, l'evolució dels preus segueix preocupant el mercat.

El president de la Fed, Jerome Powell, va reiterar ahir que "la inflació és transitòria", però al mateix temps ha reconegut que "a mesura que continuï la reobertura, els colls d'ampolla, les dificultats de contractació i altres limitacions podrien tornar a ser grans i més duradors del previst, cosa que presenta riscos a l'alça per a la inflació".

A això se li afegeix la por d'una crisi energètica global pels alts preus de l'electricitat a Europa i els EUA, així com per la falta de subministrament a la Xina.

"Els preus del petroli pugen a nous màxims de diversos anys, Europa s'enfronta a preus rècord del gas natural i l'electricitat, el Regne Unit pateix escassetat de combustible a les seves estacions de servei i la Xina veu com es produeixen talls d'electricitat i tancaments forçosos de fàbriques", enumera Julius Baer, ​​per a qui els "motors fonamentals" d'aquesta crisi estan interrelacionats.

Així, els economistes de Pantheon Economics afirmen que "la crisi energètica tindrà un major impacte a curt termini que Evergrande" a l'activitat econòmica xinesa.

A més, a tot això cal sumar-li el 'soroll polític' a Washington mentre demòcrates i republicans intenten acordar la pujada del sostre de despesa i el finançament del govern federal, a més del pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden.

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,17% i es canvia als 1,1661 dòlars. L'unça d'or puja un 0,2%, fins als 1.741 dòlars. Finalment, el bitcoin rebota un 1,5%, fins als 42.222 dòlars.

Noticias relacionadas

contador