• La Reserva Federal publicarà el seu comunicat sobre política monetària
  • No s'esperen canvis en els tipus d'interès després de la pujada de desembre
Apple, Apple New York store

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament alcista del 0,3% en Wall Street, impulsats pel bon comportament que registren les accions d'Apple després dels seus resultats trimestrals.

  • 189,87$
  • 0,02%
  • 40.003,59
  • -
  • 471,91$
  • -0,28%

Els títols del fabricant de l'iPhone pugen un 4,8% en els moments previs a l'obertura i impulsen els futurs del Nasdaq un 0,6%, després que diverses firmes hagin elevat les seves valoracions, davant uns comptes que han estat molt bé rebuts pel consens. Per exemple, Pacific Crest ha elevat la seva valoració fins a 140 des de 127 dòlars. En la mateixa línia, RBC Capital Markets ha augmentat la seva valoració fins a 140 des de 125 dòlars. I els experts de Mizuho han millorat el seu preu objectiu fins a 135 des de 130 dòlars.

En el capítol de resultats, empreses com Altria i Johnson Controls presentaran les seves xifres abans de l'obertura del mercat. Encara que serà la xarxa social Facebook la gran protagonista, quan presenti els seus comptes després del tancament de Wall Street.

D'altra banda, els analistes de Link Securities destaquen "el bon acolliment del sector farmacèutic i de sanitat a la reunió que el president dels EUA va mantenir amb diversos executius de grans empreses. Trump va dir que intentaria agilitar el procés d'autorització de medicaments per part de la FDA, encara que també els va instar a produir als EUA".

D'altra banda, Google ha desbancat a Apple com la marca més valuosa del món, en disposar d'un valor estimat de 109.500 milions de dòlars (101.432 milions d'euros), segons la classificació internacional Brand Finance's Global 500. Google ha registrat una progressió del 24% en 2016, mentre que Apple ha caigut de 145.900 milions de dòlars (135.165 milions d'euros) a 107.000 milions (99.128 milions d'euros)

El més remarcable que pot oferir la Fed és algun comentari sobre l'evolució de la inflació als EUA, que es troba en màxims des del 2011

Però no només els resultats empresarials seran protagonistes aquest dimecres, ja que a les vuit de la tarda, hora espanyola, la Reserva Federal (Fed) publicarà el seu comunicat sobre política monetària. No hi haurà roda de premsa de Janet Yellen ni actualització de previsions econòmiques, i tampoc s'esperen canvis en el preu del diner, després de la pujada d'interessos realitzada al desembre.

Potser el més nou que pugui oferir el banc central sigui algun comentari sobre l'evolució de la inflació als EUA, que es troba en màxims des del 2011, i sobre el ritme de recuperació econòmica, després d'un PIB del quart trimestre que es va situar per sota del previst. Sobre la inflació i l'efecte de la pujada del petroli, la Fed sol comentar que aquests efectes són transitoris i que les expectatives d'inflació a llarg termini romanen estables.

A més, abans del comunicat de la Fed, s'han publicat referències econòmiques destacades, com la dada ADP d'ocupació, que sol ser un avanç de l'Informe d'Ocupació oficial de gener que es publicarà divendres que ve. La dada ADP ha superat àmpliament les previsions, en mostrar la creació de 246.000 ocupacions, per sobre dels 165.000 esperats. Per a l'Informe d'Ocupació del divendres, el consens preveu la creació de 165.000 llocs de treball i que la taxa d'atur es mantingui en el 4,7%. A més, es publicarà el ISM manufacturero de gener, que serà seguit divendres que ve pel ISM serveis del mateix mes.

En l'àmbit tècnic, el Nasdaq segueix oferint bones perspectives, segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía. No obstant això, aquest expert destaca que l'índex ha dibuixat una figura denominada 'illa a la baixa', amb fortes implicacions correctives. No obstant això, Nou recomana "mantenir la calma, ja que la tendència és fortament alcista en tots els espais temporals i de moment gens ens fa pensar en una complicació del seu magnífic aspecte tècnic".
Al mercat de divises, l'euro cau un 0,04%, fins a 1,0791 dòlars. Per la seva banda, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins a 53,11 dòlars. La rendibilitat del bo americà a 10 anys puja de forma moderada fins al 2,47%.

Noticias relacionadas

contador