ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street segueix amb la por al cos però obre l'última sessió de la setmana en positiu. Els principals índexs estatunidencs obren amb lleus pujades (el major alça, del Nasdaq, del 1,1%) malgrat que les grans tecnològiques han complert (i amb escreix) en els seus resultats trimestrals.

  • 38.503,69
  • -

Facebook, Amazon, Alphabet (matriu de Google) i Apple han batut les expectatives dels analistes amb els seus comptes. Totes elles pugen entre un 5 i un 6% de mitjana a la preobertura.

Els de Cupertino van aprofitar, a més, per anunciar un retard de "diverses setmanes" de l'iPhone 12 i un split de 4 accions per 1, per fer-se més accessibles a tots els inversors. "Els seus resultats ens han deixat sense alè", reconeixen els experts de Delos Capital. "Són per emmarcar-los, tenint en compte la crisi i el confinament", postil·len.

Les FAANG són incapaces, malgrat tot, d'eclipsar la terrible contracció del PIB dels EUA que s'ha donat a conèixer aquest dijous. Ni la Gran Depressió ni la Gran Recessió ni cap de les més de tres dotzenes de crisis econòmiques dels últims dos segles no han causat un drenatge tan agut en un període de temps tan curt.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa cotitzen amb pèrdues. En el cas del selectiu espanyol, això evidència la seva feblesa; ja camina cap a un tancament de juliol en vermell. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb reculades, llastrades especialment pel Nikkei, que ha caigut un 3%.

Noticias relacionadas

contador