le-secretaire-au-tresor-americain-steven-mnuchin-repond-a-la-presse-le-12-septembre-2019-a-washington

Wall Street obre la sessió del dilluns amb lleus caigudes després dels guanys de la setmana passada, del 0,5% en el cas del Dow Jones; i del 0,2% en el de l'S&P. Les incerteses continuen pesant, i molt, entre els inversors: a Europa encara no s'ha arribat a un acord per al Fons de Recuperació, i a Washington passa el mateix però amb el nou paquet d'estímuls que esperen aprovar abans d'agost.

  • 39.558,11
  • -

Els republicans estan disposats a regar amb un altre bilió de dòlars la major economia del món, xifra molt llunyana dels 3,5 bilions que han proposat els demòcrates.

Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, s'ha mostrat confiada que s'acabi tancant un acord amb una xifra més pròxima a les aspiracions demòcrates que a les republicanes. "Hi ha molt de nerviosisme sobre la grandària dels estímuls", reconeixen els experts de Jefferies.

La pandèmia continua deixant xifres esgarrifoses als EUA. Aquest cap de setmana s'han registrat 70.000 nous positius durant dos dies consecutius. La carrera per descobrir una vacuna segueix així com teló de fons.

Tornant al Vell Continent, els líders es tornen a reunir aquest dilluns a partir de les 16.00 hores. Els caps d'Estat i de Govern intentaran desbloquejar la negociació aquesta tarda, quan comptaran amb un nou esborrany de compromís preparat pel president del Consell Europeu.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa cotitzen amb caigudes a l'espera d'un acord. A l'Àsia, les borses han tancat majoritàriament amb pujades, després que la Xina mantingui sense canvis el cost del préstec al país.

Noticias relacionadas

contador