• La Junta d'Accionistes se celebrarà els propers 8 i 9 de maig
cbvertice3605 short

Vértice 360º ​​ha donat per fi un pas endavant. La productora i distribuïdora audiovisual, porta des del tancament de divendres sense poder tornar a cotitzar al Mercat Continu, ha anunciat en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la convocatòria d'una Junta General Ordinària d'Accionistes, "per a la seva celebració en dates del 8 i 9 de maig de 2018", en l'ordre del dia "s'inclourà el punt de proposta, debat i possible acord d’agrupament d'accions respecte a les accions de la companyia".

  • 1,54€
  • -0,65%

La productora audiovisual, immersa en una subhasta de volatilitat amb forta pressió venedora, ja no pot caure més baix i els seus títols estan en 0,01 euros per acció, el mínim permès per la pròpia CNMV. I tot després que el dijous 15 la CNMV llancés un avís 'sense precedents' recomanant "màxima cautela a accionistes i inversors en la negociació de les accions de la companyia" i amenaçant amb suspendre la seva cotització, aconsellant que la productora dugui a terme un agrupament d'accions i evitar l'especulació en l'acció.

"S'inclourà el punt de proposta, debat i possible acord d’agrupament d'accions respecte a les accions de la companyia"

Hores després, Vértice 360º ​replicava a la CNMV amb un comunicat en què titllava d'"opinions subjectives" les manifestacions del supervisor i defensava que: "Som sòlids, solvents i sense deute", criticant que precisament l'alerta de la CNMV tingués un efecte negatiu en la cotització del grup.

No obstant això, la productora ha acabat cedint a la recomanació de l'òrgan supervisor deixant els seus propis accionistes que aprovin l'execució de l’agrupament d'accions (un concepte que consisteix a multiplicar el valor nominal de l'acció unint paquets d'accions, de manera que si abans un títol valia 1 euro, ara valdrà 10 euros després d’ajuntar paquets de 10 accions d'1 euro).

Divendres 15, el major accionista de Vértice 360º, Squirrel Capital, representada pel despatx d'advocats Pablo Pereiro, elevava la seva participació en l'empresa del 25% al ​​54% en ple pols amb la CNMV, mentre la productora audiovisual acabava d'anunciar el tancament de la seva ampliació de capital, amb el qual la companyia va passar de tenir 337 milions en circulació a 5.984 milions (17 vegades més). A hores d'ara, Vértice té un valor de 60 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador