• La CNMV adverteix que "vigilarà la cotització de Vértice per si fossin necessàries mesures addicionals"
cbvertice3

La CNMV ha advertit en un comunicat de premsa sobre l'empresa cotitzada Vértice 360º en una crida als inversors sense precedents al parquet espanyol.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors "recomana màxima cautela als accionistes i inversors en la negociació de les accions de la companyia", en referència a Vértice 360º, un dels valors més volàtils de la borsa espanyola des del seu retorn al parquet el passat 24 de gener després que la CNMV aixequés la suspensió cautelar de la negociació adoptada a l'abril de 2014 durant la qual la societat va sol·licitar la declaració de concurs voluntari de creditors.

La CNMV continua la seva alerta destacant que "es podria produir una negociació desordenada de les accions d'aquesta companyia que transmeti una imatge distorsionada sobre el seu valor, especialment després de l'admissió a cotització de les noves accions sorgides de la recent ampliació de capital (passant les accions en circulació de 337 milions a 5.984 milions)" és a dir, que la companyia va multiplicar per gairebé 17 vegades els seus números de títols en circulació.

La Comissió recomana "màxima cautela als accionistes i inversors en la negociació de les accions de la companyia"

GAIREBÉ 6.000 MILIONS D'ACCIONS

Des del seu retorn al parquet espanyol, Vértice ha acumulat una pujada del 300% en borsa, després de desplomar-se fins a un 70% durant els primers dies de la seva tornada al parquet.

Després de la seva emissió massiva d'accions i amb una cotització de tot just 2 cèntims d'euro, la seva capitalització en borsa ha superat els 100 milions d'euros.

Per la seva banda, la CNMV a la seva nota de premsa afegeix que "ha analitzat la possibilitat de no admetre o de suspendre la negociació de les noves accions de Vértice fins que els riscos esmentats desapareguessin.

No obstant això, després de ponderar aquests riscos a la llum dels principis de protecció de l'inversor i de llibertat de contractació, ha acordat el dia d'avui verificar que concorren els requisits per a la seva admissió a negociació". La CNMV adverteix, a més, que "vigilarà la cotització de Vértice per si fossin necessàries mesures addicionals en cas de persistir els riscos esmentats".

UNA ESCISSIÓ DE L'ANTIGA AVANZIT

Vértice 360º ​​és una productora audiovisual escindida de l'antiga Avanzit, avui Ezentis, creada el 2007 a partir dels actius de CECSA, una agrupació de productores i actius audiovisuals impulsada per l'inversor i empresari Javier Tallada. Va començar a cotitzar el 2007 mitjançant un 'listing' (sortida directa sense venda d'accions prèvia) i va estar liderada durant bona part de la seva etapa com cotitzada en borsa per José María Irisarri, que va abandonar el grup el 2016.

Per aquell temps, l'equip directiu va fitxar pel seu rival Secuoya, també cotitzada, mentre que Ezentis, el seu encara propietari, va optar per traspassar la majoria de les seves accions a Squirrel Capital, un vehicle que manté el 25% de les accions després de les profundes ampliacions de capital que ha tirat endavant l'empresa.

A l'actualitat, Vértice 360º es dedica al negoci de la distribució a través de la seva divisió, Vértice Cine, la distribuïdora darrere de les recents pel·lícules estrenades a la gran pantalla com Cavernícola, Winchester, o la imminent Les estrelles de cinema no moren a Liverpool, que arribarà a les sales el 28 de març. La seva funció és, per tant, assegurar la rendibilitat econòmica dels films que té en cartera.

Noticias relacionadas

contador