cboro gold1 short1

L'or ha perdut la fortalesa dels 1.900 dòlars. "Els seus compradors estan en 'mode pànic' i han enviat el preu a nivells no vistos des d'agost", assenyala l'expert de ATFX, Alejandro Zambrano. "Preveiem que continuaran venent el metall preciós, ja que la Fed ha deixat clar que no actuarà i que vol que la despesa fiscal substitueixi la política monetària", afegeix.

"Crec que el preu de l'or pot anar baixant fins a 1861, i després a 1812, sempre que el preu es negociï per sota del màxim del 21 de setembre de 1921", postil·la Zambrano.

Des d'eToro es fan també eco de la caiguda d'aquest metall preciós que cotitza per sota dels 1.900 dòlars per primera vegada des del mes de juliol passat. Això es deu a "la fortalesa del dòlar estatunidenc, que està a màxims de dos mesos en no aprovar-se encara un paquet d'estímul per a limitar aquests guanys”. Els 1.900 dòlars no tenen rellevància tècnica per a l'or, però sí que tenen una certa importància a nivell psicològic.

"ELS INVERSORS ESTAN CONFOSOS"

"Un dòlar fort i el rebot de les borses són elements baixistes per a aquest metall preciós", sosté Jim Wyckoff, analista en cap de Kitco.com. "La plata ha vist negada la seva tendència alcista a curt termini aquesta mateixa setmana i l'or va pel mateix camí", alerta.

"Malgrat la fortalesa del dòlar i la falta d'estímuls procedents de Washington, creiem que per tècnic i fonamentals l'or està en sobrevenda, per la qual cosa no ens posaríem curts", asseveren d'altra banda els experts d'ED&F Man Capital Markets.

"Els inversors que veuen amb ulls alcistes l'or i la plata estan confosos aquesta setmana", reconeix Wyckoff. "Van caure el dilluns al costat de les borses però ara no reboten igual que elles", subratlla. "Sembla que aquest tipus de metalls coneguts popularment com a actius refugi necessiten alguna cosa més per tornar a la seva tendència alcista i no se sorprenguin si passa més aviat que tard", conclou.

Noticias relacionadas

contador