urbascb2

Urbas Grup Financer va registrar un resultat net consolidat negatiu de 5 milions d'euros al tancament del tercer trimestre de 2018, davant els guanys de 5,6 milions d'euros assolits durant el mateix període de l'any anterior, segons es desprèn del seu informe trimestral tramès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia ha explicat que aquest resultat està motivat principalment per l'ajust d'interessos financers realitzat amb Sareb. Els estats consolidats d'Urbas de 2017 es van elaborar tenint en compte l'acord que amb data de l’1 de març de 2017 va formalitzar amb el 'banc dolent' en virtut del qual es va reestructurar i va refinançar deute.

En concret, s'hauria acordat fixar el deute del grup amb Sareb en un total de 40,3 milions d'euros, i s'estableix un calendari de pagaments anual durant un període de 8 anys. Addicionalment, l'acord contemplava que, sempre que la societat atengui els venciments pactats, Sareb es comprometria a condonar una part del deute liquidat i la totalitat d'interessos meritats.

"S'ha considerat oportú, en aplicació d'un principi de prudència extrema, registrar en els comptes a data del 30 de juny de 2018, uns interessos financers de 6,9 ​​milions d'euros, per ajustar els saldos a la informació reportada per l'entitat creditora", assenyala Urbas. No obstant això, estima que aquesta situació hauria de quedar aclarida i regularitzada abans de la finalització de l'exercici 2018.

D'altra banda, la xifra de negoci consolidada va ascendir als 2,1 milions d'euros durant l'últim trimestre, xifra que suposa un descens del 25,6% respecte a la xifra de l'exercici precedent, ja que la venda d'immobles es troba encara en una fase "molt incipient de recuperació". "Com s'ha observat durant la sortida d'altres crisis, sol patir un decalatge respecte a la millora en altres sectors de l'economia", explica Urbas.

La cartera de sòl d'Urbas era de 18 milions de metres quadrats, repartits a la Comunitat Valenciana (35%), Andalusia (17%), Madrid (20,5%), Múrcia (11%), Castella-La Manxa (14% ), Castella i Lleó (2%) i la resta de comunitats (1%). Pel que fa al tipus de sòl, el 23% corresponia a terreny rústic, el 59%, a urbanitzable i el 18%, a urbà.

Noticias relacionadas

contador