ep vista de la bolsa de madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press

Urbas s'ha adonat que no pot sobreviure centrat únicament en l'immobiliari i ha decidit diversificar el seu negoci. La seva última aposta se centra en la mineria, aprofitant que només hi ha una altra companyia d'aquest sector a la borsa espanyola. Es tracta de Berkeley, el gran 'chicharro' de l'any que acumula una revaloració superior al 275%.

  • 0,21€
  • 0,48%
  • 0,00€
  • -2,44%

L'entrada d'Urbas en el món de la mineria s'ha produït amb la compra d'un jaciment a cel obert a Silán, localitat situada a la província de Lugo. Es tracta d'un jaciment de feldespat considerat pels experts com un dels més importants a nivell europeu, que compta amb unes reserves estimades en uns 600 milions d'euros a valor actual del mineral.

El mercat va aplaudir aquesta operació i les accions de la companyia es van disparar un 30,3% aquest dimecres, fins a situar-se en 0,0086 euros. A més, aquest dijous avancen al voltant d'un 40% i ja se situa per sobre dels 0,01 euros. Gràcies a aquests repunt, ha aconseguit entrar en números verds en el conjunt de l'any, acumulant una pujada superior al 50%.

Però la mineria no és l'única branca que li ha crescut recentment al seu negoci. El 23 de març, va anunciar l'adquisició de l'empresa basca Construccions Murias, entrant així en el món de la construcció i l'enginyeria, més relacionada amb la promoció immobiliària. En aquells dies ja va rebre una empenta dels inversors, que es van llançar a comprar i els seus títols es van disparar un 88,89%, situant-se molt prop dels 0,007 euros (0,0068 euros).

Des que va iniciar la seva diversificació amb l'entrada en el sector de la construcció, Urbas avança un 141% al Mercat Continu, la qual cosa mostra el beneplàcit del mercat a aquesta estratègia. Per posar aquesta dada en context, l'Ibex ha perdut un 25% durant el mateix període, encara que cal tenir en compte que el principal selectiu espanyol és un dels més perjudicats del món per la pandèmia de Covid-19.

No obstant això, encara és molt lluny dels nivells de Berkeley, que s'acosta al suport dels 0,415 euros (va tancar aquest dimecres a 0,485 euros). Malgrat les caigudes que acumulava al començament de la setmana, la jornada passada va tornar als guanys amb un repunt del 19%. Com explicava l'analista de Bolsamanía, César Nuez: "presenta un bon nivell de suport i el normal seria tornar a veure compres".

A la seva pròxima Junta d'Accionistes, prevista per a el mes d'octubre, Urbas capitalitzarà la inversió derivada de la recent adquisició del jaciment miner a un valor de 0,0125 € per acció (0,010 de nominal i 0,0025 de prima d'emissió). És a dir, gairebé al doble del seu actual preu de cotització, la qual cosa reflecteix la confiança actual del mercat en la bona marxa del valor i en el seu potencial creixement.

ANÀLISI TÈCNICA

Per tècnic, l'analista de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, apunta que Urbas té al davant "un potencial doble sòl d'importants implicacions alcistes que es confirmaria per sobre de la resistència dels 0,01 euros. Això sí, en preus de tancament i si pot ser en espelmes setmanals millor que millor. Només si es confirmés amb un bon marge podem pensar en un moviment cap a la zona dels 0,03 euros amb el permís de la resistència intermèdia que tenim als 0,015 euros".

Respecte a Berkeley, assenyala que "les caigudes de les últimes dues setmanes no deterioren la tendència alcista dels últims mesos. Es tracta d'una correcció proporcional a les importants pujades prèvies. No oblidem que des dels mínims anuals (que també són històrics) el preu s'ha arribat a revaloritzar més d'un 800%. Per tant, dilatacions puntuals a part dels preus, l'última correcció encaixa a la perfecció amb un 'throw back' cap a l'antiga resistència, ara suport, dels 0,4150 euros".

Noticias relacionadas

contador