dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay
38.855,37
  • -44,65
  • -0,11%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dijous amb signe mixt. Ho han fet després de la gran cita de bancs centrals organitzada pel BCE a Sintra (Portugal), durant la qual Jerome Powell (Fed), Christine Lagarde (BCE) i Andrew Bailey (BoE) van anticipar més pujades dels tipus d'interès per a baixar la inflació.

En concret, els inversors estaven molt pendents del que pogués dir Powell sobre els tipus. Tant el BCE com el Banc d'Anglaterra mantenen la política d'enduriment i han avançat noves pujades davant l''enganxosa' inflació. Tot i això, el que digués el president de la Reserva Federal interessava, i molt, després de la pausa escomesa en l'última reunió del banc central nord-americà.

Powell ja va deixar clar a la roda de premsa posterior a la reunió que podrien ser necessàries més pujades de tipus per rebaixar els preus fins a l'objectiu del 2%, ia Sintra va incidir en la mateixa idea. De fet, va dir que la política monetària de la Reserva Federal continuarà sent més restrictiva en la lluita contra la inflació, i va advertir de la probabilitat que es produeixin múltiples pujades dels tipus d'interès en les properes reunions.

Aquestes paraules han deixat un sentiment agredolç entre els inversors. Per exemple, al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,12% i ha tancat als 33.234,14 punts, mentre que el Topix ha baixat un 0,1% per acabar la jornada als 2.296,25 punts. Al país s'han conegut les dades de vendes al detall del maig, que van augmentar el 5,7% interanual, per sobre de les estimacions del consens del 5,4%.

El Kospi sud-coreà s'ha deixat un 0,55%, fins als 2.550,02 punts, mentre que el Kosdaq ha cedit un 0,6%, fins als 861,79 punts. El Japó i Corea del Sud tenen previst debatre un acord de bescanvi de divises en el que seria la seva primera reunió bilateral sobre finances en set anys, segons ha avançat Reuters.

Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1,56%. Els mercats de la Xina continental també han acabat el dia a la baixa: el Shanghai Composite ha perdut un 0,22% i ha tancat als 3.182,38 punts, i el Shenzhen Component ha acabat als 10.915,50 punts, un 0,099% a baix.

L'S&P/ASX 200 australià ha cotitzat gairebé pla, mentre que els mercats de Singapur, Indonèsia, Malàisia i l'Índia estan tancats per la festivitat d'Eid al-Adha.

A Àsia també ha destacat aquest dijous el paper del sector dels semiconductors, que ha pujat després d'anunciar la nord-americana Micron Technology els resultats del tercer trimestre. Aquestes xifres han superat les estimacions, però, a més a més, és que la companyia ha ofert una guia alcista de cara als propers mesos, ja que preveu un alleugeriment de l'escassetat d'oferta.

Noticias relacionadas

contador