• El Shanghai Composite ha bajado un 6,86%, hasta 3.296 puntos
  • El Nikkei ha bajado un 3,06%, hasta 18.450 puntos

Les borses asiàtiques no han començat bé el 2016. Al contrari, la borsa de la Xina s'ha desplomat gairebé un 7% i el mercat japonès s'ha enfonsat un 3% durant la primera jornada de negociació de l'any.

El Xangai Composite s'ha desplomat un 6,86%, fins a 3.296 punts, després que s'hagi publicat que el PMI manufacturer Caixin de desembre ha baixat fins a 48,2 des de 48,6. El consens esperava una dada de 49,0.

NOU MECANISME PER CONTENIR LES GRANS FLUCTUACIONS DEL MERCAT

També han entrat en vigor nous mecanismes per contenir les grans fluctuacions de les borses, que congelen la cotització d'un valor determinat durant 30 minuts si arriba a guanyar o perdre un 5% dins del dia operatiu . I si després d'això la variació aconseguís el 7%, se suspendran les transaccions la resta de la jornada, enlloc del 10% anterior.

Aquest mecanisme s'ha aplicat avui mateix, assenyala Ramón Morell, d’ETX Capital, la qual cosa ha detingut la cotització de les borses xineses tot el dia després d'aconseguir aquest límit del 7%, en aquest cas de caiguda.

A més, la borsa del Japó s'ha desplomat un 3%. El Nikkei ha baixat un 3,06%, fins a 18.450 punts. El PMI manufacturer Nikkei de desembre ha pujat fins a 52,6 des de 52,5. Tampoc no han agradat les paraules del primer ministre, Shinzo Abe, qui ha reconegut que el país encara no ha deixat enrere el perill de la deflació.

contador