• El Nikkei 225 de Japón ha recuperado un 4,17%
  • Esta victoria es probable que ayude al primer ministro a llevar a cabo las reformas económicas que tiene previstas
japanese yen jpy

Pujades generalitzades a les borses asiàtiques, impulsades per les bones dades de l'informe d'ocupació dels EUA i en el cas del Japó, per la reelecció de Shinzo Abe com a primer ministre. L'índex japonès és el que més puja, tot i que atenent a criteris tècnics, el selectiu nipó segueix amb una tendència clarament a la baixa.

  • 19.376,53
  • 1,59%
  • 38.920,26
  • 1,39%

El Nikkei 225 del Japó ha recuperat un 4,17%, mentre que el Topix de Tòquio puja un 3,94%. Aquestes pujades es produeixen malgrat un ien que es manté relativament fort, amb les borses impulsades principalment per la victòria a les eleccions japoneses de la coalició de govern de Shinzo Abe. És probable que aquesta victòria ajudi el primer ministre a dur a terme les reformes econòmiques que té previstes.

Les accions de Hong Kong impulsen el Hang Seng un 1,55%. A la zona continental, el compost de Xangai afegeix un 1,52%, mentre que l'índex de Shenzhen puja un 0,38%. A Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 1,3%.

En l'àmbit empresarial cal destacar la gran pujada de Nintendo, de gairebé un 25%, després del llançament del seu nou videojoc per a telèfons intel·ligents, Pokémon Go. El videojoc, basat en la tecnologia de la realitat augmentada, a través de la qual podrem interactuar amb el nostre entorn real, pretén revolucionar la indústria aprofitant els milions de seguidors que té la saga Pokémon.

contador