• El gobernador del Banco de Japón ha insistido en que podría haber más estímulos
  • La caída del dólar ha castigado a al renta variable de la región
china, shanghai, chinese

Les borses asiàtiques viuen una jornada amb signe mixt aquest dimecres. El Xangai Composite xinès es desploma més d'un 4%, el Hang Seng de Hong Kong es deixa més de l'1% i el Nikkei japonès evita les pèrdues.

El que va començar sent una lleu recollida de beneficis en la renda variable xinesa, ha acabat com una important sagnia a mida que la jornada ha avançat, coincidint amb la feblesa del dòlar que s'ha produït davant les últimes dades econòmiques publicades als Estats Units per sota de l'esperat, especialment en el sector de la construcció, i que disminueixen les expectatives d'una ràpida pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed).


A més, cal destacar que s'ha vist "poc volum i molta incertesa", destaca José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya. "Incertesa sobre més mesures expansives, sobre la solidesa de l'estabilitat aconseguida pels mercats i incertesa, en general, sobre la situació econòmica i financera", afegeix.


El dòlar arriba a caure un 0,4% en el cas de l'encreuament amb el ien, la qual cosa ha estat un càstig per a les borses asiàtiques

contador