ep yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo

El petroli avança un 1,5% aquest dilluns i el Brent va camí de tancar el seu cinquè mes consecutiu en verd. Els estímuls de les economies mundials estan pesant més que la feble demanda en els preus de l'or negre.

En el cas del West Texas, barril de referència als EUA, agost suposaria el seu quart mes consecutiu en verd després d'arribar a entrar en territori negatiu per primera vegada en la seva història.

Les energètiques mantenen els seus esforços per restaurar el servei a les regions més impactades per la temporada d'huracans que estan refermant la costa del Golf dels EUA. Un dòlar estatunidenc més anèmic ha ajudat també a sostenir els preus del petroli.

"Creiem que l'impacte d'un dòlar feble des dels actuals nivells pot tenir un lleu impacte en les compres de petroli", apunten no obstant això els analistes de RBC Capital. "La relació entre la demanda i l'elasticitat dels preus s'ha afeblit en l'entorn actual perquè l'esquist ja està barat i a més existeix una escassetat de compradors", postil·len.

Noticias relacionadas

contador