ep archivo   tienda apple store en nueva york
CARLOS HERGUETA - Archivo

Wall Street cotitza amb suaus caigudes aquest dimarts després dels guanys de dilluns, liderats pels valors del Nasdaq, que es van veure impulsats per les pujades a Tesla i Qualcomm. La tecnologia seguirà sent protagonista aquesta jornada gràcies a Apple, que presentarà el seu nou iPhone 15. Els inversors també esperen amb atenció la dada d'inflació d'agost, que es coneixerà aquest dimecres.

  • 19.659,80
  • 0,42%

"El principal temor del mercat és un repunt més gran del que s'esperava de la inflació general o una relaxació menor del que s'esperava de la inflació subjacent. La Reserva Federal (Fed) es debat entre un ajustament més gran o esperar i veure a mesura que l'atenció se centra en l'estalvi dels Estats Units", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, el consens estima que la inflació general augmenti del 3,2% al 3,6% l'agost, a causa de la pujada dels preus de l'energia, mentre que la inflació subjacent disminueixi del 4,7% al 4, 3%.

La dada serà clau per al rumb de la política monetària de la Fed. Segons l'eina FedWatch, de CME Group, el mercat atorga una probabilitat del 93% a fer una pausa a la reunió de setembre, i veu un 40% de possibilitats que pugui emprendre una nova pujada de tipus el novembre.

"Si la inflació 'sorprèn' a l'alça, els mercats de bons i accions respondran de manera negativa. Al contrari, si aquesta variable compleix el que s'esperava -la general es manté estable al 4,3% i la subjacent baixa del 4,7% del juliol al 4,3% l'agost- o 'millora' les projeccions del consens d'analistes, els mercats respondran favorablement”, afegeixen des de Link Securities.

APPLE PRESENTARÀ L'iPHONE 15

Apple és la protagonista de la jornada. La companyia de la poma celebra aquest dimarts el seu esdeveniment més important de l'any a la seu de Cupertino on donarà a conèixer el seu nou iPhone 15.

La presentació dels nous productes arriba en un moment complicat per a la tecnològica després de les informacions que indiquen que la Xina ha decidit prohibir l'ús d'iPhones a agències recolzades pel govern i les empreses estatals.

La notícia va provocar que Apple perdés a prop de 200.000 milions de dòlars de la seva capitalització borsària. Una reacció "exagerada" per part del mercat per als experts, però que "no serà irrellevant en termes de vendes", especialment tenint en compte que "la Gran Xina representa al voltant d'una cinquena part de les vendes, i potser al voltant de 50 milions de vendes d'iPhone a l'any”, segons Neil Wilson, director d'anàlisi de mercats de Markets.com.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Oracle cau més d'un 10% a la sessió després d'incomplir les expectatives d'ingressos amb els resultats del primer trimestre del seu any fiscal 2024.

A més, WestRock puja més d'un 5% després que el gegant irlandès d'embalatge Smurfit Kappa hagi confirmat que negocia la seva fusió amb el seu homòleg nord-americà.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,61% (87,82 dòlars) i el Brent avança un 0,45% (91,06 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,26% (1,072 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,17% (1.943 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,276% i el bitcoin guanya un 2,80% (25.804 dòlars).

Noticias relacionadas

contador