dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb suaus pèrdues aquest divendres després dels màxims històrics marcats aquest dijous pels índexs novaiorquesos, que han portat el Dow Jones a vorejar els 40.000 punts. Sense comptar la jornada d'aquest divendres, el Dow puja un 2,8% durant la setmana, l'S&P 500, un 2,4% i el Nasdaq, un 2,7%.

  • 39.056,39
  • -

Això en un escenari marcat per la Reserva Federal, que es va mostrar menys agressiva del que s'esperava, cosa que ha permès a la renda variable nord-americana mantenir la seva impecable tendència alcista de les últimes setmanes i dels últims mesos.

"La principal conclusió que se'n pot treure és que el 2024 hi haurà reduccions de tipus d'interès, menys de les previstes al començament d'any, però que es produiran tot i que la inflació s'està mostrant una mica més resistent de doblegar en allò que es coneix com 'l'última milla', de manera que assolir l'objectiu del 2% establert pels bancs centrals costarà una mica més del que s'esperava”, expliquen els analistes de Link Gestión.

"L'escenari descrit ha tranquil·litzat molt els inversors, tant als mercats de bons, la reacció dels quals ha estat una mica més moderada, com als de renda variable, que de moment segueixen mostrant gran solidesa, malgrat les fortes alces registrades als darrers quatre mesos i mig, i del nivell de sobrecompra que mostren tant els índexs com molts valors", afegeix.

En aquest sentit, destaquen que "les últimes alces en aquests mercats han estat més generalitzades, amb sectors i valors, entre ells els de petita i mitjana capitalització, que s'havien quedat endarrerits, començant a participar també del bon moment dels mercats, cosa que considerem que és molt positiu”.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A l'actualitat empresarial, la companyia de transports FedEx es dispara un 7% a la sessió després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals.

En negatiu, les accions de Nike cauen amb força (-7,5%) després que l'empresa de roba esportiva hagi anticipat febles guies de cara als propers trimestres.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 ha aconseguit “perforar els màxims històrics que presentava als 18.416 punts. El seu aspecte tècnic no pot ser millor. L'índex va provar a cobrir el buit alcista que va deixar el 22 de febrer, però es va girar sense fer-ho. Això és una mostra de la tremenda fortalesa actual de les compres", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Després d'unes setmanes de consolidació de nivells, sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 19.000 punts", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,21% (85,96 dòlars), l'euro es deprecia un 0,35% (1,0822 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,4% (2.176 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,208%, i el bitcoin perd un 2,3%, fins als 63.758 dòlars.

contador