dl sydney australia new south wales opera house city habour skyline pb
Sharecast / Simon via Pixabay

Suaus guanys a les borses d'Àsia aquest dijous, liderats per l'índex ASX australià, que ha repuntat més de l'1%. seguit pel Hang Seng de Hong Kong i el Kospi sud-coreà, que ha registrat guanys moderats. Per part seva, el Shanghai Composite xinès i el Nikkei japonès han tancat gairebé plans, però lleugerament en positiu.

  • 38.487,90
  • 1,14%

A la Xina, que s'enfronta a una expansió encara més gran de la Covid a causa dels desplaçaments previstos per l'Any Nou Xinès, que comença oficialment el 21 de gener, s'ha publicat l'IPC del desembre. La inflació al gegant asiàtic es va accelerar al mes passat, en repuntar fins a l'1,8% des de l'1,6% previ, en línia amb els pronòstics.

Al Japó, el diari Yomiuri ha publicat que el Banc del Japó es planteja revisar els efectes de la seva política monetària ultra acomodatícia a la seva propera reunió, i que també analitza la possibilitat de fer més canvis per corregir les distorsions provocades a les corbes de rendiments dels bons.

Tot això mentre els inversors asiàtics es preparen també per descomptar la dada clau de la setmana, que es publicarà aquest dijous als Estats Units. El consens espera que l'IPC del desembre als EUA es continuï moderant i que tanqui el 2022 amb una pujada anual del 6,5%, mentre que la inflació subjacent baixarà fins al 5,7% anual.

En altres mercats, el petroli West Texas cedeix un 0,05% (77,37 dòlars) i el Brent baixa un 0,07% (82,63 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0752 dòlars) i l'unça d'or avança un 0,3% (1.885 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 3,51% i el bitcoin rebota un 3,3% (18.117 dòlars).

Noticias relacionadas

contador