dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash
38.671,71
  • -
  • -

Wall Street cotitza avui amb suaus compres després de les pèrdues superiors a l'1% de la setmana passada, que van posar fi a una ratxa alcista molt destacada per als índexs novaiorquesos.

Tot i aquesta petita correcció, el Nasdaq 100 acumula una pujada del 36% al primer semestre (el seu millor comportament de la història durant aquest període), que li ha permès esborrar la caiguda del 33% registrada el 2022.

En aquest sentit, mentre alguns analistes consideren que ja s'ha iniciat un nou mercat alcista a Wall Street, altres encara esperen un nou tram baixista que descompti la previsió de menors beneficis empresarials durant els propers trimestres, a causa de l'impacte de tipus d'interès més elevats.

GRAN INESTABILITAT A RÚSSIA

Els inversors estan molt pendents aquest dilluns dels sorprenents esdeveniments succeïts a Rússia durant el cap de setmana. L'amenaça d'un cop d'estat per part del cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, ha posat en dubte l'autoritat de Vladimir Putin.

"Només cal imaginar la reacció que s'hauria produït si els mercats haguessin estat oberts en aquell moment, però això no fa sinó augmentar la incertesa general que envolta la guerra a Ucraïna i la rapidesa amb què les coses poden començar a torçar-se", comenta Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

"Els règims autoritaris solen ser molt estables fins que deixen de ser-ho, i potser ja estem assistint al principi del final d'una era", opinen des de Danske Bank. També diuen que si aquest és el cas, "cal anar amb compte amb el que es desitja" perquè "l'enderrocament del govern de Putin i el caos que seguiria probablement sigui a la llista de desitjos de molts, però comporta Prigojin

FÒRUM ANUAL DE SINTRA

A l'escena monetària, comença el Fòrum Anual de bancs centrals que organitza el Banc Central Europeu (BCE) a Sintra. L'esdeveniment comptarà amb la participació de Christine Lagarde aquest dilluns.

Dimecres arribarà el torn d'Andrew Bailey, governador del Banc d'Anglaterra, del governador del Banc del Japó, Karuo Ueda, i de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed).

D'altra banda, l'agència de qualificació S&P Global Ratings ha retallat la previsió de creixement per a la Xina el 2023 del 5,5% al 5,2%.

CITES ECONÒMIQUES

Durant la setmana, es publicaran diverses referències econòmiques, com les comandes de béns no peribles de maig (dimarts) i diverses referències del sector de l'habitatge al llarg de la setmana. Divendres, es publicarà l'índex de preus de despeses de consum personal del mes de maig (PCE), indicador d'inflació preferit de la Fed.

En aquest sentit, després dels missatges llançats la setmana passada pel banc central i el mateix Powell, els mercats atorguen una probabilitat de gairebé un 72% a una pujada de tipus a la propera reunió de juliol.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Goldman Sachs ha retallat el seu consell sobre Tesla fins a neutral des de comprar, i el preu objectiu fins als 185 dòlars des dels 248 dòlars per títol.

A més, UBS ha elevat el preu objectiu d'Alphabet, matriu de Google, fins als 132 dòlars des dels 123, tot i que ha rebaixat el consell a neutral des de comprar.

D'altra banda, PacWest Bancorp ha venut una cartera de préstecs a Ares Management per uns 2.000 milions de dòlars.

En altres operacions corporatives, IBM ha anunciat la compra d'Apptio, una empresa especialitzada en programari d'optimització financera, per 4.600 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,22% (68,98 dòlars) i el Brent 0,05% (74,01 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,04% (1,0893 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,6% (1.942 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,68% i el bitcoin avança lleugerament un 0,05% (30.413 dòlars).

Noticias relacionadas

contador