nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després de les caigudes moderades de divendres i després que els índexs posessin fi a una setmana de pèrdues, marcada per la resistència del mercat laboral, cosa que apunta a una nova pujada de tipus per part de la Reserva Federal (Fed) a la reunió de juliol. Durant les properes sessions, l'atenció dels inversors estarà posada en dades clau com la inflació del juny i el començament de la temporada de resultats.

  • 38.589,16
  • -

"Una cosa que vam poder treure de la setmana passada va ser que és gairebé segur que la Reserva Federal pujarà les taxes quan es reuneixi d'aquí a 2 setmanes. No obstant, ara hi ha una creixent preocupació que puguem veure més augments el setembre", afirma Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

"El que també ens diuen les dades econòmiques de la setmana passada és que l'economia dels EUA sembla que està aguantant raonablement bé", afegeix Hewson.

Aquesta setmana, els operadors també coneixeran importants dades macro que marcaran la decisió de tipus de la Fed. Dimecres es donarà a conèixer l'IPC del juny, per al qual s'espera que caigui del 4% al voltant del 3%, mentre que la taxa subjacent es mantindria al voltant del 5%.

"Un IPC en línia o millor del que s'esperava pot revertir l'actual tendència negativa adoptada per les borses, mentre que unes lectures pitjors, que mostrin que la inflació segueix sense estar continguda en la mesura del que s'esperava, pot provocar que els mercats aprofundeixin la correcció iniciada a la setmana passada", opinen des de Link Securities.

El Llibre Beix de la Fed (dimecres) i els preus de producció (dijous) seran altres de les referències clau per al mercat.

LA XINA APUNTA A LA DEFLACIÓ

El focus dels inversors també està posat aquest dilluns sobre les dades d'inflació i els preus de producció de la Xina, que apunten a la deflació.

L'IPC es va mantenir pla en termes interanuals, mentre que a nivell mensual va ser del -0,2% el juny, fet que suposa el seu cinquè descens consecutiu. Pel que fa als preus de producció, van caure per novè mes consecutiu i van registrar el descens més pronunciat des del desembre del 2015.

"La inflació serà protagonista aquesta setmana mentre la Xina s'acosta a la deflació", afegeix Hewson.

Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, per la seva banda, també parla de deflació al gegant asiàtic, i creu que "els esforços xinesos per impulsar l'economia i la inflació no estan funcionant".

En clau política i respecte a les relacions amb els EUA, la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, ha finalitzat la visita diplomàtica a la Xina, que ha servit per "ajudar a construir un canal de comunicació resistent i productiu amb el nou equip econòmic de la Xina".

Tot i això, Yellen ha reconegut que segueix havent-hi "desacords significatius" entre les postures de les dues principals economies del món i que, encara que aquest viatge ha acostat postures entre Washington i Pequín, "cap visita resoldrà els nostres reptes de la nit al dia" .

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, el mercat s'està preparant per iniciar la temporada de resultats del segon trimestre. El tret de sortida el donaran els grans bancs, com ara JP Morgan, BlackRock, Citigroup i Wells Fargo, que publicaran els seus comptes aquest divendres.

"Hi ha un nerviosisme creixent que, després d'una primera meitat de l'any tan bona, és probable que la segona meitat de l'any sigui molt més desafiant", comenta Hewson.

"Els guanys dels grans bancs poden haver assolit el punt màxim durant l'últim trimestre a causa de diversos factors: és probable que els ingressos nets per interessos continuïn caient; els costos crediticis estan tornant gradualment a la normalitat i augmentant; i la inflació està exercint pressió sobre les despeses", indica Ozkardeskaya.

A més, Meta estén els seus guanys amb una nova pujada del 2% aquest dilluns a la sessió, davant l'optimisme que està generant Threads, la xarxa social llançada la setmana passada per la matriu de Facebook i amb què aspira a plantar cara a Twitter.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,80% (73,27 dòlars) i el Brent perd un 0,80% (77,84 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,0961 dòlars), i l'unça d'or retrocedeix un 0,14% (1.930 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,068% i el bitcoin cau un 0,56% (30.080 dòlars).

Noticias relacionadas

contador