dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza suaus compres mixtes aquest dimarts després de les pèrdues de dilluns davant l'expectativa que la Reserva Federal (Fed) no abaixi els tipus d'interès a curt termini i la insistència del banc central en què es duran a terme menys retallades de les que descompta el mercat. Durant aquesta sessió els inversors seguiran molt atents a l'organisme i a les diferents intervencions que faran diversos dels seus membres a la recerca de més pistes sobre la relaxació de la política monetària.

  • 40.003,59
  • -

"El repunt dels rendiments dels bons va llastar el comportament de les borses, especialment a Wall Street, on els principals índexs van cedir terreny amb més força que els europeus, amb els valors de sectors de tall més defensiu, com els d'alimentació i begudes i els del sector sanitari, aguantant millor que la resta, per tant, i de moment, continua la 'tipus dependència' de les borses, amb els inversors més centrats en la macroeconomia i en allò que faran els bancs centrals que en els resultats trimestrals que estan donant a conèixer les cotitzades", analitzen des de Link Securities.

"La liquidació de bons nord-americans es va estendre per segon dia consecutiu a causa dels comentaris agressius dels membres de la Reserva Federal (Fed) i de la sorprenent fortalesa de l'economia nord-americana. Les últimes dades de l'ISM publicats aquest dilluns van mostrar que els serveis nord-americans van créixer al seu ritme més alt en quatre mesos, subratllant que l'economia nord-americana és massa resistent i saludable perquè la Reserva Federal comenci a retallar les taxes ràpidament", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

GERRO D'AIGUA FREDA DE LA FED

Primer van ser la Reserva Federal (Fed) i el seu president, Jerome Powell, a la conferència de premsa posterior a l'última reunió del banc central nord-americà, els que van assegurar que una retallada de tipus al març era "poc probable".

Per si aquestes declaracions no van ser suficients per al mercat, durant el cap de setmana, el titular de la Fed va reiterar que anirien amb "cautela" a l'hora de baixar les taxes i que en serien menys de les que descompta el mercat.

A ell s'hi han sumat altres membres de l'organisme com Neel Kaskhari, president de la Reserva Federal de Mineàpolis, que també ha donat suport a la idea que el banc central es pot prendre el temps abans de començar a relaxar la política monetària.

Tot això ha estat rebut pels inversors com un gerro d'aigua freda i han passat d'esperar sis retallades durant l'any a cinc, i la probabilitat que la primera rebaixa es produeixi al març ha caigut fins al 16,5% des de la possibilitat del 80% de fa una setmana.

En aquest sentit, el mercat estarà molt atent a les intervencions de Kashkari, que tornarà a parlar aquest dimarts, i la de la presidenta de la Fed de Cleveland, Loretta Mester, a la recerca de noves pistes sobre el 'full de ruta' de la Fed.

"La presidenta de la Fed de Cleveland, Loretta Mester, parlarà avui i ha estat 'falcó' en el passat, així que serà interessant veure si ella repeteix els comentaris de Kashkari sobre la possibilitat que la taxa neutral pugui ser més alta del que ha estat en el passat. Per entendre el que s'entén per taxa neutral, és la taxa en què l'interès és al nivell òptim que ni estimula l'economia ni la desaccelera, mentre manté la desocupació baixa i la inflació estable", subratlla Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Palantir Technologies es dispara més d'un 18% a la sessió després de donar a conèixer uns resultats del quart trimestre que han superat les expectatives gràcies a la seva aposta per la intel·ligència artificial (IA).

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,77% (73,35 dòlars) i el Brent guanya un 0,67% (78,32 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,06% (1,0734 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,16% ($2.046).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,148% i el bitcoin puja un 1,24% (42.913 dòlars).

contador