l entree de la bourse de new york a wall street 20230721190315

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest divendres després del signe mixt de dijous, en una sessió durant la qual, una vegada més, les pèrdues van estar liderades per la tecnologia que es va veure pressionada per les vendes en Apple. Així mateix, la fortalesa de les últimes dades macro conegudes han revifat el temor que la Reserva Federal (Fed) no hagi posat fi al seu cicle d'ajust monetari.

  • 38.589,16
  • -

Al còmput setmanal, ia falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana tenyida de vermell, amb caigudes properes a l'1% per al Dow Jones, de l'1,4% per a l'S&P 500 i del 2% per a l'S&P 500 Nasdaq.

"L'estat d'ànim general entre els inversors sembla cada cop més ombrívol; no obstant, malgrat els recents moviments de preus, encara estem dins dels rangs en què hem estat durant els últims 6 mesos", explica Michael Hewson, analista cap de mercat de CMC Markets UK.

"Les dades econòmiques recents han demostrat que l'economia continua sent resistent, fins al punt que fa la sensació que la Reserva Federal es podria sortir amb la seva amb una pujada més de tipus abans de final d'any, probablement el novembre", afegeix Hewson .

De fet, James Bullard, expresident de la Reserva Federal (Fed) de Saint Louis, ha avisat el mercat que hi ha una alta probabilitat que la Fed torni a elevar els tipus d'interès.

En base a les seves declaracions, la inflació subjacent continua sent molt elevada als Estats Units. "Això augmenta el risc que la Reserva Federal hagi de complir la seva promesa de pujar els tipus en algun moment de les properes dues reunions, i hi ha un cert risc que hagin de pujar una mica més a partir d'aquí", ha apuntat.

En aquest sentit, segons l'eina FedWatch, de CME Group, el mercat atorga un 93% de probabilitat que la Fed mantingui els tipus sense canvis a la reunió de setembre, encara que veuen amb un 43,5% de possibilitats a una nova pujada de 25 punts bàsics al novembre.

APPLE, EN EL FOCUS DE LA XINA

Els valors tecnològics han liderat les vendes les últimes sessions de Wall Street. Al focus dels inversors, Apple i les informacions que asseguren que la Xina ha decidit ampliar la prohibició de l'ús d'iPhones a agències recolzades pel govern i les empreses estatals.

Les accions de la companyia de la poma van caure més del 3% dijous, després d'una caiguda del 4% dimecres. En total, les vendes dels dos dies han fet que l'empresa perdi a prop de 200.000 milions de dòlars de la capitalització borsària. Aquest divendres reboten lleugerament.

Aquesta mesura ha incrementat les preocupacions que Apple es pugui veure atrapada enmig de la guerra tecnològica entre els EUA i la Xina, principalment perquè el gegant asiàtic representa el 18% dels ingressos totals de la companyia de Cupertino i la majoria dels seus productes s'acoblen al país xinès.

"Dubtem que aquest tema pugui anar molt més lluny, ja que per a la Xina seria com 'disparar-se el peu' a causa de la important implantació industrial d'Apple i de molts dels seus principals proveïdors al país. A més, aquest tipus de mesures no fa cap bé a l'intent del govern xinès de recuperar l'interès dels inversors estrangers al país. És més, creiem que serveixen per espantar les empreses, tant les que ja hi són presents com les que estan pensant implantar-s'hi", afirmen des de Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, només fa unes sessions la cotització del Dow Jones es frenava al voltant dels 35.000 punts.

"El selectiu no va aconseguir acostar-se als màxims anuals i sembla que busca consolidar nivells al voltant dels 34.000 punts. En aquests preus presenta un important nivell de suport, nivells on, a més, hi ha la mitjana de 200 sessions. El més normal és que tornin les compres per aquests preus", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

El primer nivell de resistència és als 35.070 punts. "Si aconsegueix superar-lo, és molt probable que puguem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 35.679 punts, màxims anuals. La superació d'aquests preus seria el senyal que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins als màxims històrics del començament del 2022 als 36.952 punts", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Arm (SoftBank), ha revelat que preveu un creixement dels ingressos de l'11% a l'actual any fiscal i un augment en el rang mitjà del 20% a l'any fiscal 2025. El dissenyador de xips va presentar aquest dimarts una sol·licitud actualitzada per a la seva futura oferta pública de venda (OPV) a la Borsa de Nova York, fixant una forquilla de preus entre 47 i 51 dòlars.

Pel que fa a això, el conseller delegat de Goldman Sachs, David Solomon, ha afirmat que espera un repunt a Wall Street si l'OPV d'Arm funciona.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,13% (86,76 dòlars) i el Brent cedeix un 0,10% (89,94 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,14% (1,0714 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,26% (1.947 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,246% i el bitcoin puja un 1,24% (26.186 dòlars).

Noticias relacionadas

contador