wall street portada bandera bolsamania
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra sòlids guanys del 0,8% després d'unes sòlides dades macroeconòmiques a la Xina, que alleugereixen les preocupacions respecte a una recessió econòmica global. Els inversors segueixen comprant després que la Borsa de Nova York hagi tancat el seu millor trimestre de l'última dècada.

Encara que també cal dir que el quart trimestre va ser el pitjor per a la renda variable nord-americana durant els últims set anys. En qualsevol cas, el mercat segueix optimista sobre el resultat de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina.

De tornada a les dades macro xinesos, els dos índexs que mesuren l'activitat del sector de les manufactures, l'oficial i el que elabora la consultora Caixin, han sorprès positivament en apuntar a una expansió de l'activitat al mes de març.

"Tot i que és habitual que l'activitat a la Xina repunti després de la celebració del Nou Any Lunar, tot sembla indicar que els esforços fiscals del govern xinès per estimular el creixement econòmic estan funcionant", expliquen des de Link Securities.

A aquests bones xifres se sumen les bones noves que arriben sobre la guerra comercial. Aquest cap de setmana ha transcendit que les converses van pel bon camí i que Pequín ha fet ofertes sense precedents als Estats Units en relació amb les transferències de tecnologia.

"Això dona una indicació de la serietat del govern xinès a l'hora d'intentar arribar a un acord", assenyala David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

DADES ALS EUA

De moment, el mercat no ha valorat de manera negativa la debilitat de les vendes minoristes als EUA, que van baixar un 0,2% el febrer, per sota de la pujada esperada del 0,3%. Excloent-ne la partida d'Automòbils, les vendes van baixar un 0,4%, molt per sota de l'ascens previst del 0,4%.

No obstant això, Barclays assenyala que les males dades de febrer "han estat contrarestats per les revisions a l'alça de gener", cosa que deixa sense canvi la seva previsió de creixement del PIB en l'1,7% durant el primer trimestre. En una línia similar, els experts de Berenberg esperen "una recuperació del consum durant els propers mesos".

D'altra banda, l'ISM manufacturer de març als EUA ha repuntat fins als 55,3 des dels 54,2, per sobre de l'estimació de 54,2 anticipava el consens. Finalment, la despesa en construcció ha pujat un 1% el febrer, per sobre del 0,4% esperat.

EMPRESES

Al'actualitat empresarial, Lyft, un dels principals rivals d'Uber que va començar a cotitzar el passat divendres a Wall Street amb pujades del 8%, es desploma un 10% aquest dilluns i cau per sota del preu de la seva sortida a borsa.

No obstant això, els guanys són generalitzades en gairebé tots els sectors. L'índex KBW Banks, que agrupa els principals bancs nord-americans, avança un 2,4%. Per la seva banda, l'índex de semiconductors de Filadèlfia, que engloba els fabricants de xips, puja un 1,9%. A més, el sector petrolier repunta un 2,6%.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones s'ha pres un respir després de pujar un 20% en poc més de dos mesos i "podria estar donant forma a un descens temporal a la mitjana de 200 sessions", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Aquesta figura és de continuació de tendència i sembla molt probable que acabem veient un tancament per sobre dels màxims anuals que presenta als 26.241 punts", afegeix aquest expert, cosa que "confirmaria l'extensió de les pujades fins al nivell dels 26.951 sencers, màxims històrics "aconseguits el 2018." No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre que respecti el suport dels 24.883 punts", conclou Nuez. El selectiu cotitza als 26.182 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,7%, fins als 61,20 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,12%, fins als 1,1205 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,49%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,32% i el del bo a tres mesos es manté al 2,4%.

El comportament dels bons és positiu per als inversors, perquè s'ha desfet la inversió de la corba de rendiments entre els bons a 10 anys i 3 mesos que es va produir la setmana passada. La inversió de la corba ha anticipat les últimes set recessions als EUA, tot i que amb un horitzó temporal ampli d'entre 12 i 24 mesos. Per tant, que no es mantingui invertida redueix el risc d'una crisi, segons descompta el mercat.

Noticias relacionadas

contador