ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

La societat rectora de la Borsa de Valors de Madrid ha comunicat l'exclusió oficial de negociació de Borses i Mercats Espanyols (BME), després que Six hagi conclòs la liquidació de les operacions de venda forçosa en el marc de l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) anunciada fa ja gairebé un any.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

Tal com s'ha comunicat en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), queden excloses de borsa 83,61 milions d'accions ordinàries de BME, de 3 euros de valor nominal cadascuna d'elles, que representen un capital social admès de 250,84 milions d'euros, amb efectes del 30 de setembre de 2020, inclusivament.

No obstant això, BME porta suspesa de cotització des de dilluns passat 14 de setembre, mesura que precedia a la seva exclusió definitiva de bossa després de catorze anys des del seu debut borsari i que ha estat comunicada oficialment aquest dimarts.

El grup suís Six va obtenir el vistiplau de la CNMV per a la suspensió de cotització de les accions de BME, amb la finalitat de poder executar i liquidar de manera correcta la venda forçosa de la participació que encara no controlava, que ascendia al 4,38%, després que finalitzés el termini perquè els accionistes s'acollissin al seu dret de compra forçosa i no s'aconseguís el 100%.

BME, el 'hòlding' que agrupa les borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València, es va estrenar el 14 de juliol de 2006 com a empresa cotitzada en el propi parquet que controla. El seu preu de sortida va ser de 31 euros, la qual cosa suposava una valoració de 2.592 milions d'euros. Catorze anys després ha estat venuda per 32,98 euros per títol, una vegada descomptats els dividends, la qual cosa suposa una valoració d'uns 2.800 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador