ep archivo   black friday 20230103102503
WEBLOYALTY - Archivo

Wall Street cotitza amb signe mixt després del festiu de dijous per Acción de Gracias i pendent de l'evolució de les vendes durant el Black Friday.

  • 18.546,23
  • -0,06%

"Avui comença la Temporada de Nadal, però no se n'espera conèixer cap xifra rellevant fins a la setmana que ve. Les previsions apunten a un creixement al voltant del 5%-6% entre avui i dilluns que ve (Cyber Monday). La seva importància és màxima, ja que el consum representa aproximadament el 70% del PIB dels EUA", expliquen els experts de Bankinter.

"Esperem una sessió a mig gas, de transició. En una jornada de menor volum del que és habitual, el mercat optarà per esperar a conèixer la setmana que ve les primeres xifres de consum i les referències de preus. Un respir saludable després dels ascensos del mes no és descartable”, afegeixen.

Una altra de les referències que cal vigilar seran els indicadors preliminars d'activitat PMI del sector serveis i manufacturer del mes de novembre als Estats Units. El consens espera que el PMI de manufactures se situï en territori de contracció, i que el PMI serveis es desacceleri.

Al front geopolític, Israel i Hamàs han començat la seva treva de quatre dies per a l'intercanvi d'ostatges israelians i presoners palestins, tot i que la tensió a la zona continua sent molt elevada.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A nivell empresarial, Nvidia ha dit als seus clients a la Xina que retardarà el llançament d'un nou xip d'intel·ligència artificial dissenyat per complir les normes d'exportació dels EUA fins al primer trimestre, segons informa Reuters.

ANÀLISI TÈCNICA

El Nasdaq 100, que sol actuar com un indicador avançat de Wall Street, va tancar aquest dimecres per sobre de 16.000 punts.

"En menys d'un mes, el selectiu tecnològic s'ha revalorat un 14%. Això l'ha portat a superar els màxims anuals que presentava als 15.932 punts. El més normal per aquests preus és que puguem acabar veient una parada al camí.

És molt probable que acabi cobrint el buit alcista que va deixar, el 14 d'aquest mes passat, als 15.500 punts. Després d'una parada al camí, podem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims històrics, de finals de 2021, que va dibuixar als 16.764 punts. Les perspectives tècniques per a les properes setmanes són molt bones”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

El petroli Brent baixa de manera molt moderada un 0,04%, fins als 81,38 dòlars, en espera que l'OPEP+ decideixi sobre la seva producció, després d'endarrerir la reunió d'aquesta setmana per desacords entre els membres a l'hora de distribuir les quotes. L'organització es reunirà de manera virtual el proper 30 de novembre.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,18% (1,0924 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,47% (2.002 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 4,466% i el bitcoin avança un 1,24% (37.705 dòlars).

Noticias relacionadas

contador