wall street generico

Wall Street cotiza amb signe mixt aquest divendres, després del festiu d'Acció de Gràcies i en una jornada reduïda, en format de mitja sessió, que tancarà a les set del vespre, hora espanyola. Per això, s'espera un dia de transició, ja que la majoria d'operadors estan de vacances.

  • 12.051,48
  • 1,97%

Dimecres, els inversors van descomptar unes dades avançades d'activitat econòmica que es van situar per sota del que s'esperava al novembre i van anticipar una contracció econòmica destacada. En positiu, van mostrar una desacceleració de les pressions inflacionistes, cosa que va reforçar l'esperança dels inversors que la Reserva Federal (Fed) estigui a punt de concloure la seva agressiva política monetària per contenir els preus.

En aquest sentit, les actes de l'última reunió del banc central nord-americà van mostrar un possible fre a les pujades de tipus d'interès, ja que "una majoria substancial dels participants va considerar que una desacceleració en el ritme de pujades probablement seria aviat apropiada".

ESCENARI DE MERCAT

"L'escenari que comencen a descomptar els mercats de divises, de bons i d'accions occidentals és el d'una inflació que començarà a remetre's ben aviat, mentre que les principals economies desenvolupades entren en recessió, però en una recessió que serà menys profunda del que s'esperava", expliquen des de Link Securities.

"Els bancs centrals, per la seva banda, començaran a alentir el ritme de les seves alces de tipus, donant el procés per acabat a finals del primer trimestre del 2023, mentre es plantegen la possibilitat de començar a revertir algunes d'aquestes alces a finals del proper exercici per impulsar així el creixement econòmic. Aquest escenari, si es compleixi, sí que justificaria el comportament recent de tots aquests mercats", afegeixen.

Tot i això, afegeixen que "el risc més gran per és que aquest escenari no es compleixi i que la inflació es mostri més difícil de combatre i moderar; que els bancs centrals es vegin forçats a seguir pujant les seves taxes oficials fins a nivells actualment no previstos ;i que, per tot això, la recessió sigui més profunda del que ara descompta la majoria dels inversors. En aquest cas, les borses occidentals és molt probable que tornin a posar en prova els mínims marcats aquest any”.

Així, "els esforços continuen centrats a calcular la tendència futura de la inflació. Tot i això, el recent descens dels preus del petroli permet esperar almenys una lleugera relaxació" dels preus, afirmen els experts d'Allianz Global Investors.

EMPRESES: TWITTER I TESLA CENTREN L'ATENCIÓ

A nivell empresarial, Elon Musk ha confirmat que el sistema de verificació de Twitter es llançarà divendres de la setmana que ve, després de diversos retards.

L'altra companyia de Musk, Tesla, ha cridat a revisió 80.000 cotxes a la Xina per problemes de programari i als cinturons de seguretat.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 es troba per sobre dels 4.000 punts, cosa que obre la porta que busqui la seva resistència més rellevant a curt termini, "la mitjana de 200 sessions", que apareix a nivells de 4.120 punts.

"Molt pendents de la superació d'aquest nivell de preus ja que suposaria el primer pas per a una millora que ens convidi a pensar fins i tot en un canvi de tendència", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

El primer nivell de suport important per a l'S&P 500 és als 3.700 punts, tot i que a curt termini l'índex pot buscar els 3.900 punts o omplir el buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 2% (79,54 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, repunta un 1,5% (86,62 dòlars). L'euro es deprecia un 0,16% (1,0391 dòlars) i l'or puja un 0,3% (1.750 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 3,707% i el bitcoin cedeix un 0,7% (16.432 dòlars).

Noticias relacionadas

contador