
Wall Street cotitza amb signe mixt aquest divendres després de les compres de dijous, que van portar l'S&P 500 a marcar màxims històrics després de la intervenció de Donald Trump al Fòrum de Davos, on va exigir tipus d'interès més baixos.
- 42.583,32
- -
"Interferir en la independència d'un banc central mai no ha estat una bona idea. Si la política monetària comença a servir els objectius del govern –de manera tan explícita–, acabaràs com un gall dindi rostit", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per això, els inversors centren ja la seva atenció en la reunió de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es donaran a conèixer dimecres 29 de gener. El mercat descompta amb una probabilitat del 99,5%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que els tipus romandran sense canvis, però l'interès estarà sobre allò que hagi de dir Jerome Powell, president de l'organisme, respecte a aquestes paraules de Trump.
"Independentment del 'soroll' que estan generant les primeres actuacions i les declaracions del nou president dels EUA, els inversors hauran de seguir molt pendents dels fonamentals macro i microeconòmics, ja que la temporada de resultats trimestrals està agafant ritme als EUA -fins ara està sent força positiva- i començant a les principals places europees”, indiquen a Link Securities.
En aquest sentit, assenyalar que la setmana que ve donaran a conèixer les seves xifres cinc dels "7 Magnífics", com ara Apple, Microsoft, Tesla, Meta i Amazon.
L'agenda macro d'aquest divendres inclou els PMI manufacturers i de serveis preliminars del gener per als quals s'espera que es mantingui en línia amb els del mes anterior.
En el còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana de compres amb guanys del 2,5% per al Dow Jones i avenços del 2% i del 2,2% per a l'S&P 500 i el Nasdaq, respectivament.
ANÀLISI TÈCNICA DEL NASDAQ 100
El Nasdaq 100 per fi ha anul·lat el canal baixista del curt termini en què s'estava movent des que va arribar als màxims històrics als 22.133 punts. "Aquest passat dimecres vam poder veure com aconseguia superar la resistència dels 21.703 punts, cosa que confirma la tornada al camí alcista. En aquest procés es va deixar un buit alcista que li permet mirar ja de ben a prop els màxims de tots els temps que, com hem comentat, es troben als 22.133 punts”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
"Entraria dins de la normalitat que pogués acabar fent un petit pas enrere, amb la intenció de recolzar-se al voltant dels 21.500 punts abans de llançar-se a atacar definitivament els màxims dibuixats l'any passat. Atents que sembla probable que puguem acabar veient un atac al nivell dels 23.000 punts aquest primer trimestre de l'any”, afegeix.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Boeing cau a prop d'un 2% després d'anticipar que espera pèrdues de 4.000 milions de dòlars al quart trimestre del 2024.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,58% (75,05 dòlars) i el Brent avança un 0,57% (78,74 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,65% (1,0483 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,68% ($2.783).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,64% i el bitcoin suma un 0,75% (105.263 dòlars).