dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt del 0,3% després del rebot de dimecres, que va estar liderat per grans valors tecnològics com Tesla.

  • 38.686,32
  • -

Tot i el rebot registrat pels índexs, el mercat segueix nerviós i molt pendent dels rendiments dels bons, que s'han disparat a màxims dels darrers 15 anys.

Aquest dijous s'han publicat les dades d'atur setmanal, que han mostrat un augment fins a les 207.000 peticions d'atur, després que l'informe d'ocupació ADP fos més feble del que s'esperava, i mentre els operadors esperen les dades oficials d'ocupació del setembre, que publicarà el govern nord-americà aquest divendres.

VISIÓ DE MERCAT

"El temor dels inversors d'haver de conviure amb un escenari de tipus d'interès elevats durant més temps del previst ha provocat la recent venda en bons i borses", expliquen els experts de Bankinter.

A parer seu, "els nivells actuals de rendibilitat en bons són atractius en comparació amb les expectatives d'inflació i creixement a mitjà i llarg termini".

"Això", segons la seva valoració, "representa una bona oportunitat de compra, encara que pugui trigar temps a materialitzar-se". Finalment, comenten que "la constatació que les tensions al mercat laboral es mitiguen pot suposar un catalitzador per anar recuperant un to més positiu als mercats".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Clorox cau un 4% a la preobertura després d'incomplir els pronòstics del consens amb els resultats trimestrals.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,1% (83,30 dòlars) i el Brent cedeix un 1% (84,99 dòlars), després de les fortes caigudes de dimecres. Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,05% (1,0507 dòlars), i l'unça d'or cotitza plana als 1.835 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera al 4,727%, després de tocar màxims des del 2007 durant la jornada precedent al 4,88%; i el bitcoin repunta lleugerament un 0,03% (27.680 dòlars).

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones continua donant mostres de debilitat després d'abandonar definitivament el suport dels 33.610 punts.

“El selectiu nord-americà s'acomiada de la mitjana de 200 sessions i sembla molt probable que puguem acabar veient un atac imminent al suport dels 32.586 punts. Veurem la fortalesa de les vendes en aquests preus. Si al final els perd, és molt probable que poguéssim acabar veient una extensió de les caigudes fins als mínims anuals dibuixats, a mitjans de març, als 31.429 punts”, valora César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Per Nuez, no tornarem a veure un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 34.000 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions.

contador