traders wall street marches bourse 20220509083725

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de les fortes pèrdues de dimecres, liderades pel Nasdaq, que es va veure pressionat per Alphabet, i que van portar l'S&P 500 a tancar per sota del suport dels 4.200 punts. Durant aquesta jornada, els inversors continuen atents als resultats empresarials, les dades macro i la rendibilitat dels bons.

  • 18.546,23
  • -0,06%

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza per sota dels 4.200 punts, per on passa la mitjana de 200 sessions. El seu comportament en aquest nivell de suport serà clau per saber si la correcció pot ser més gran a curt termini, o si, per contra, l'índex acaba rebotant des d'aquests nivells.

"Els mercats nord-americans van tenir una reacció negativa a les últimes xifres del tercer trimestre per part del propietari de Google, Alphabet, que va registrar la seva pèrdua més gran en un dia des del març del 2020, a causa d'una lleugera caiguda en els seus ingressos pel núvol. Això, al seu torn, va fer que el Nasdaq 100 caigués a mínims de 4 mesos, mentre que la resta del sector tecnològic es va vendre fortament", afirma Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Per als experts de Link Securities, la sobrereacció que s'està observant en molts valors després de la publicació dels seus resultats trimestrals, especialment en què s'han revaloritzat molt aquest exercici, “es pot atribuir en gran mesura a les preses de beneficis per part de uns inversors que tenen en aquests moments oberts molts fronts alhora: les tensions geopolítiques, les polítiques monetàries restrictives dels bancs centrals, el consegüent fort repunt dels tipus d'interès a llarg termini, la debilitat de la recuperació econòmica de la Xina després de la reobertura, el recent nou repunt del preu del cru i el temor que, si el conflicte de Gaza s'estén en el temps i en altres països, aquesta variable podria fer malbé els esforços dels bancs centrals per combatre la inflació".

META I LA PUBLICITAT

Les 'big tech' segueixen presentant resultats. L'última en fer-ho ha estat Meta, matriu de Whatsapp, Instagram, Facebook i Threads, que n'ha disparat el benefici en un 164% i ha incrementat els seus ingressos en un 23% enfront del mateix exercici de l'any anterior.

Tot i això, la seva advertència sobre la menor despesa publicitària al quart trimestre, fruit de l'entorn macroeconòmic incert, ha portat la companyia a ampliar el seu rang d'orientació per "capturar aquesta incertesa", un fet que no ha agradat als inversors, i que provoca que el valor caigui més d'un 3% a la sessió de Wall Street.

Aquest dijous, després de tancar el mercat, serà el moment dels comptes d'Amazon.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dijous inclou la primera estimació del PIB del tercer trimestre, que s'ha disparat i creix el 4,9%, més del que s'esperava. També s'han donat a conèixer les peticions setmanals de desocupació, que han augmentat de 200.000 a 210.000.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,47% (83,23 dòlars) i el Brent cedeix un 2,14% (88,16 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,09% (1,0554 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,43% (1.986 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,919% i el bitcoin perd un 1,08% (34.286 dòlars).

contador