ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dilluns amb signe mixt. Les poques que han obert, ja que molts mercats estan tancats per la celebració de l'Any Nou Lunar, no han aconseguit decantar-se clarament per una tendència davant de la manca de referències.

Semblen haver seguit l'estela que va marcar Wall Street divendres al tancament, i és que els principals parquets de la borsa nord-americana van acabar amb signe mixt (Dow Jones:-0,14%; S&P 500:+0,57%; Nasdaq: +1,25%).

La setmana a Àsia-Pacífic serà més curta del normal per les vacances. De fet, la Xina romandrà tancada durant tota la setmana, i molts dels principals mercats borsaris de la regió han estat tancats aquest dilluns, inclosos Hong Kong, Taiwan i Corea del Sud.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat amb una caiguda del 0,4% fins als 7.614,90 punts.

Per part seva, el Nikkei 225 del Japó ha acabat als 36.897,42 punts, després de sumar una alça del 0,1%. El Topix, tot i això, ha caigut un 0,2% i ha acabat als 2.557,88 punts.

Entre el més destacat de la jornada, cal esmentar la caiguda del dòlar neozelandès, que s'ha refredat després de pujar aproximadament l'1,4% a la setmana passada. Ha passat després que el governador del Banc de la Reserva de Nova Zelanda, Adrian Orr, digués que la taxa d'inflació actual del país encara era massa alta (és al 4,7%).

En la seva intervenció davant d'un comitè parlamentari, Orr ha explicat que el banc central pretén reduir la inflació al voltant del 2%, i que encara queda molt de camí per recórrer.

contador