dl china market trading food vendors street peoples republic of china beijing business pb
Sharecast / GuangWu Yang via Pixabay

Les borses asiàtiques han acabat la darrera sessió del mes d'agost amb signe mixt i amb caigudes especialment destacades als índexs xinesos. El Shanghai Composite cedeix un 0,9% i el Shenzhen Component, un 1%, després de publicar-se els PMI manufacturers i no manufacturers de l'agost del gegant asiàtic.

L'activitat manufacturera va superar lleugerament les expectatives i es va situar en 49,4. Tot i això, encara es manté per sota del nivell de 50, que marca el límit entre contracció i expansió. El PMI no manufacturer va quedar en 52,6 enfront de la dada prèvia de 53,8.

Les caigudes als índexs xinesos també han estat motivades per les últimes notícies sobre la situació de la Covid-19 a la regió. Les principals ciutats de la Xina, com Dalian i Shenzhen, han endurit les restriccions a causa de l'augment de casos.

L'índex Hang Seng de Hong Kong puja lleugerament (+0,17%), mentre que l'índex Hang Seng Tech guanya un 0,78%.

Al Japó, el Nikkei 225 perd un 0,37% i l'índex Topix cedeix un 0,4%. L'S&P/ASX 200 australià baixa un 0,2%.

A Corea del Sud, el Kospi avança un 0,36% i el Kosdaq, un 0,8%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó gairebé no varia.

Els dubtes a la sessió asiàtica es produeixen també després que Wall Street es capgirés aquest dimarts i acabés el dia en vermell. La pressió pel discurs de Jerome Powell a Jackson Hole de divendres passat persisteix. Els inversors estan molt preocupats pel ritme d'enduriment de la política monetària i l'impacte que això pot causar i en darrer terme provoca una recessió.

Noticias relacionadas

contador