dl china stock market share trading peoples republic of china prc peoples bank of china pboc chinese yuan renminbi cny cash graphic
Sharecast graphic / Josh White

Les borses xineses han tancat aquest dimarts amb importants pujades. Es desmarquen així de la tendència que ha marcat la resta de mercats de la regió Àsia-Pacífic, on s'ha imposat el vermell. Al gegant asiàtic semblen estar donant els seus fruits les mesures per apuntalar els mercats que ha posat en marxa el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès).

Aquest dimarts s'ha continuat notant el suport per al mercat xinès, i és que ahir va entrar en vigor la decisió anunciada fa dues setmanes pel PBoC de reduir els requisits del coeficient de reserves per als bancs en 50 punts bàsics. L'objectiu de la mesura és aturar la liquidació de les accions que es produïa, i sembla estar funcionant. Almenys ara com ara.

L'índex CSI 300 ha tancat amb una alça del 3,48% fins als 3.311,69 punts, després d'haver tocat el nivell més baix en cinc anys la setmana passada. Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat al voltant del 4%.

Al costat oposat, la resta de borses. L'S&P/ASX 200 australià ha estès les pèrdues de dilluns, tancant amb una caiguda del 0,6% fins als 7.581,60 punts. Ho ha fet després de conèixer la decisió de tipus del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA, per les sigles en anglès). En concret, ha deixat el tipus oficial sense canvis al 4,35%, com s'esperava, i de fet ha dit que no descarta endurir la seva política monetària. Això sí, ha rebaixat la previsió d'inflació.

A Austràlia també s'han publicat les xifres de vendes al detall, que van augmentar lleugerament durant el quart trimestre del 2023, segons les últimes dades del Govern. En concret, els volums de vendes al detall van augmentar un 0,3% als tres últims mesos de l'any passat, més que l'augment del 0,1% del trimestre anterior i més que el creixement del 0,1% estimat pel consens de analistes.

Al Japó, el Nikkei 225 s'ha deixat un 0,5% i ha tancat als 36.160,66 punts, mentre que el Topix ha perdut més, concretament un 0,7% fins als 2.539,25 punts. Al país nipó s'han conegut les xifres de despesa de les llars, que va caure més del que s'esperava al desembre. Ha retrocedit el 2,5% interanual en comparació amb el 2,1% esperat pel consens.

A més, l'ingrés mensual mitjana per llar al desembre es va situar als 1.099.805 iens, i va caure un 4,4% en termes nominals i un 7,2% en termes reals respecte a l'any anterior. Precisament el Banc del Japó (BoJ, per les sigles en anglès) ha dit que els augments salarials sostenibles són un dels requisits previs per relaxar la seva política monetària ultralaxa.

Per acabar, el Kospi de Corea del Sud ha acabat amb caigudes del 0,58% fins als 2.576,20 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha perdut un 0,1% i ha tancat als 807,03.

Noticias relacionadas

contador