ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
17.746,91
  • 95,76
  • 0,54%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dijous amb signe mixt, després que les actes de la Reserva Federal nord-americana (Fed) mostressin que els membres del banc central segueixen compromesos amb la lluita contra la inflació, de la qual cosa es dedueix que hi haurà noves pujades dels tipus d'interès durant les properes reunions.

També cal destacar que el Banc de Corea ha decidit mantenir els tipus al 3,5% per primera vegada després de gairebé un any de pujades, i en línia amb les expectatives. Així mateix, preveu que l'economia sud-coreana creixi un 1,6%, menys del que s'estimava el novembre, quan va pronosticar un creixement de l'1,7% el 2023.

"Després de la segona meitat [de 2023], encara que esperem una millora del creixement intern gràcies a la recuperació de l'economia xinesa, així com del sector de les tecnologies de la informació, segueix havent-hi grans incerteses", ha apuntat a la seva declaració de política monetària.

I també espera que l'economia es vegi afectada per un alentiment econòmic mundial a causa de la pujada de tipus a tot el món. D'aquesta manera, el Kospi sud-coreà ha tancat amb una pujada del 0,9% i s'ha situat als 2.439,09 punts. El Kosdaq també ha avançat, un 0,6% si escau, fins als 783,28 punts.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 0,4% i ha tancat als 7.285,4 punts. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha baixat un 0,3%, mentres que el Hang Seng Tech ha repuntat un 1,1%.

A la Xina continental, el Shenzhen Component ha acabat la jornada amb una reculada del 0,13%, als 11.884,3 punts, mentre que el Shanghai Composite ha perdut un 0,11%, tancant als 3.287,47 punts.

Una altra de les dades macroeconòmiques de la jornada ha estat la inflació de Singapur, que ha pujat fins al 6,5% interanual al gener a causa dels augments en transport, aliments i roba. En comparació amb el desembre del 2022, la inflació general va pujar un 0,2%.

Per la seva banda, la inflació subjacent del gener, que exclou l'allotjament i el transport privat, va pujar el 5,5% interanual enfront del 5,1% del mes anterior. L'Autoritat Monetària de Singapur ha explicat que es deu a la inflació més gran dels serveis, els aliments i el comerç al detall i altres béns, juntament amb l'augment de la taxa de l'impost sobre béns i serveis.

L'Autoritat Monetària de Singapur també preveu que per al 2023 la inflació general se situï entre el 5,5% i el 6,5%, mentre que la inflació subjacent se situarà en una mitjana del 3,5%-4,5%. L'índex Straits Times de Singapur s'ha deixat un 0,64% després de conèixer aquestes dades.

Els mercats japonesos han estat tancats aquest dijous per l'aniversari de l'Emperador.

Noticias relacionadas

contador