ep archivo   nvidia geforce gtx 1050 ti
NVIDIA - Archivo

Wall Street registra una sessió alcista, impulsada pels forts guanys d'Nvidia. El Nasdaq és l'índex més alcista, ja que la companyia tecnològica es revalora un 11% a la sessió, després de superar ahir a la nit les previsions del consens (tot i que en les dues sessions anteriors havia perdut a prop del 7%).

  • 18.546,23
  • -0,06%

Nvidia continua acaparant tots els titulars, ja que els seus resultats i previsions han estat ben rebuts pel consens, malgrat els dubtes que havien sorgit durant els últims dies sobre la valoració assolida per l'empresa.

“L'any passat, Nvidia va fer entendre que l'auge de la intel·ligència artificial (IA) era un moment significatiu en la història de la tecnologia. El conseller delegat, Jensen Huang, ara diu que estem en un punt d'inflexió per a la computació accelerada i la IA generativa”, destaca Russ Mould, director d'Inversions d'AJ Bell.

Per tant, es manté la febre dels inversors per la IA i les empreses del sector tecnològic, cosa que està provocant un ral·li de les borses a nivell global, amb nous màxims històrics per al Nikkei al Japó i per al DAX 40 a Alemanya.

MÉS REFERÈNCIES ECONÒMIQUES

Durant la jornada, es publicaran les lectures preliminars del febrer dels índexs avançats d'activitat de manufactures i serveis (PMI) que elabora la consultora S&P Global. Als Estats Units, el pronòstic és que mostrin una expansió moderada. També s'han publicat les dades d'atur setmanal, que han mostrat un descens de les peticions de desocupació superior a l'esperada.

Pel que fa a les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal, els experts de Bankinter comenten que "la majoria dels consellers adverteixen sobre el risc de baixar els tipus abans d'hora. Deixen clar que hem arribat al pic en els tipus d'interès i que seguiran mantenint un enfocament depenent de les dades".

També destaquen que "la Fed no vol cometre l'error de baixar els tipus abans d'hora i la fortalesa macro els permet guanyar temps", cosa que ha endarrerit l'expectativa de la primera baixada de tipus fins al juny.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,54% (82,58 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% respecte al dòlar, fins als 1,0812 dòlars, i l'unça d'or avança un 0,06% (2.035 dòlars).

Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,321% i el bitcoin repunta un 0,41% (51.545 dòlars).

Noticias relacionadas

contador