• El Banco Mundial ha reducido su pronóstico de crecimiento global para 2016 a un 2,4% desde el 2,9%
  • 'Es importante que pueda superar la resistencia de los 9.360 puntos'
Ibex 35_630px

Les accions europees cotitzen a la baixa després dels retrocesos dels mercats de la Xina i el tancament pràcticament pla dels Estats Units. Els principals índexs europeus cauen més d'un 0,5% i l'IBEX s'allunya dels 9.000 punts.

  • 10.626,50
  • -1,29%

D'altra banda, el petroli cotitza el seu nivell més alt en vuit mesos, impulsat per les dades de l'Institut Americà del Petroli (API), que van mostrar una reducció major de l'esperat dels inventaris de cru dels Estats Units, que es van reduir en 3,6 milions de barrils.


A més, el Banc Mundial ha reduït el seu pronòstic de creixement global per 2016 a un 2,4% des del 2,9% estimat al gener. Des del Banc s'argumenta "el lent creixement de les economies avançades, els baixos preus de les matèries primeres, la feblesa del comerç mundial, i la disminució dels fluxos de capital" com la raó per a la revisió.


Als EUA, Donald Trump és ja el candidat republicà, i Hillary Clinton va ser guardonada amb el mantell dels demòcrates iniciant-se així la carrera a la casa blanca, en la qual la candidata demòcrata podria ser la primera presidenta de la història dels Estats Units.


En l’àmbit macroeconòmic, destaquen les dades de producció manufacturera del Regne Unit i les enquestes d'ocupació JOLT i inventaris de cru als EUA, on s'espera una reducció de 2,740 milions de barrils.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, destaca que "és important que pugui superar la resistència dels 9.360 punts" per continuar amb la tendència alcista de curt termini, encara que destaca que "no apreciarem una complicació tècnica mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 8.563 punts".

contador