• Los mercados asiáticos han vuelto a caer durante la sesión del viernes
  • El Banco de Inglaterra redujo su pronóstico de crecimiento para el Reino Unido
bolsa-madrid

S'espera una obertura europea a la baixa després de les caigudes als mercats dels Estats Units i Àsia. L'IBEX va tancar pràcticament pla (-0,01%) en la jornada de dijous després d'estar cotitzant gran part de la sessió en positiu. La resta de principals índexs europeus també van viure una sessió negativa en la qual el DAX alemany va tancar amb caigudes de l'1,13%.

Els mercats asiàtics han tornat a caure durant la sessió del divendres, amb les accions japoneses de nou sota pressió per la fortalesa del ien enfront del dòlar.


Mentrestant, als EUA, les accions van tancar majoritàriament a la baixa, amb els inversors amb els ulls posats en el preu del petroli i en les dades sobre vendes al detall que es presentaran aquest divendres. Apple va tancar amb caigudes de més del 2% fins al seu preu més baix des de juny de 2014.


Al Regne Unit, dijous, el Banc d'Anglaterra va reduir el pronòstic de creixement per al Regne Unit de 2016 a 2018, i el seu governador, Mark Carney, va advertir sobre l'impacte del denominat "Brexit" al PIB. El banc també va anunciar que no hi hauria modificacions en els tipus d'interès.


Al Brasil, el Senat va votar la suspensió de la presidenta, Dilma Rousseff, per violar les lleis pressupostàries.


Entre les dades macroeconòmiques cal tenir en compte durant la sessió de divendres: el PIB d'Alemanya, les dades sobre inflació a Espanya, on una dada major de l’esperada podria tenir un efecte positiu sobre les borses, i les vendes detallistes i preus de producció als EUA.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamania, "De moment el selectiu manté la tendència alcista del curt termini després d'aconseguir subjectar-se per sobre de la directriu alcista" i estableix els 8.563 com a nivell de suport clau, a partir del qual l'IBEX trencaria aquesta directriu alcista.

contador