• EEUU continúa con los tipos de interés al 0,5%

S'espera que les accions europees tornin al terreny negatiu després del rebot de dimecres, mentre els mercats digereixen la decisió de mantenir els tipus d'interès en el seu nivell actual per part de la Reserva Federal d'EUA (Fed) i del Banc de Japó (BOIX). L'IBEX va tancar la sessió en 8.250 punts després de pujar un 1,53%, impulsat principalment per Inditex, que va presentar uns resultats millor de l'esperat.

DAX

  • 18.713,38
  • -0,15%
  • 11.206,70
  • 0,49%

Els mercats globals estan reaccionant a la decisió de la Fed de mantenir els tipus d'interès en el 0,50%, després d'una reunió de dos dies. A la seva declaració posterior a la reunió, la Fed va assenyalar que la taxa d'atur havia reduït (fins al 4,7%), però "els salaris han disminuït". La Presidenta de la Fed, Janet Yellen, va dir en la conferència de premsa posterior a la publicació de la dada que el referèndum per a la possible sortida del Regne Unit de la UE, previst pel 23 de juny, ha estat també un dels factors determinants en aquesta decisió. La Fed va mantenir els tipus tal com s'esperava i, després d'aquesta decisió, cada vegada sembla més improbable que es produeixi alguna de les pujades previstes per al 2016.


Mentrestant, a Àsia, el Banc del Japó (BoJ) també ha mantingut una política monetària estable, tal com s'esperava. El ien japonès es va reforçar fortament enfront del dòlar i el Nikkei ha caigut més d'un 3% La resta de mercats asiàtics ha tancat en la seva majoria en negatiu.


En l'àmbit macroeconòmic, el Banc d'Anglaterra també decideix avui sobre els seus tipus d'interès i tot sembla indicar que mantindran la taxa en el 0,5%. També es publiquen al Regne Unit dades sobre vendes al detall. A Espanya hi ha subhasta de bons a 10 anys i es presenten dades sobre l'IPC de la Zona Euro. A EUA, a més de la dada d'IPC també es publica l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala en relació a l'IBEX que "El més normal és que segueixi perdent posicions" i destaca que "de moment no veiem cap senyal de fortalesa que ens faci pensar en un rebot important de la seva sèrie de preus". El selectiu espanyol no transmet gaire confiança i assenyala que "el més probable és que acabem veient una continuació dels descensos fins als mínims anuals dibuixats en els 7.746 punts".