• Los inversores 'diseccionarán' el tono del discurso de la Reserva Federal
  • La Fed no tocará tipos pero habrá que ver qué pistas da sobre lo que piensa hacer en el futuro
  • A lo largo del día se publican, además, múltiples datos macro de interés
santander

Les borses europees comencen la sessió d'aquest dimecres amb caigudes moderades (IBEX: -0,3%) abans de conèixer la decisió de la Reserva Federal (Fed), a partir de les 20:00 hora espanyola, sobre els tipus d'interès i els seus plans de pujades per a aquest any.

A Espanya, a més, l'IBEX estarà condicionat, com no podia se d'una altra manera, per la publicació de resultats de Banco Santander. Com saben, si l'entitat càntabra esternuda, l'IBEX es constipa, així que seguirem molt d'a prop la reacció del banc després de publicar-ne els comptes. Santander ha guanyat un 3% més el 2015, fins als 5.966 milions d'euros.

Sense l'efecte de resultats no recurrents, el benefici ordinari del banc creix deu punts més, un 13%, fins als 6.566 milions.


Tornant a la reunió de la Reserva Federal, com saben no s'esperen canvis en el preu del diner després de la pujada de tipus de desembre, la primera en deu anys, aproximadament.

Davant això, queda "disseccionar" el llenguatge que empra l'organisme per transmetre el seu missatge i intentar deduir què és el que pensa fer els propers mesos.


Aquest dimecres tenim la referència d'un tancament positiu a Wall Street (Dow Jones: +1,77%; Nasdaq: +1,10%; S&P: +1,43%) ajudat pel rebot del petroli. Durant la nit, no obstant això, els futurs del cru van caure més del 3%.


A Àsia, predominen les alces encara que el Xangai cotitza en números vermells. A la Xina, les dades van mostrar uns beneficis industrials que van caure un 4,7% interanual al desembre.


CLAUS DEL DIA

Alemanya: Índex de confiança del consumidor GfK febrer: 9,4; previsió: 9,3; anterior: 9,4.


Regne Unit: Índex de preus d'habitatges Nationwide gener i/i: 4,4%; previsió: 4,7%; anterior: 4,5%. Índex de preus d'habitatges Nationwide gener m/m: 0,3%; previsió: 0,6%; anterior: 0,8%.


França: confiança del consumidor gener: 97; previsió: 96; anterior: 96.


Itàlia: confiança del consumidor gener (10.00 hores), confiança empresarial gener (10.00 hores).


Alemanya: emissió de bons a 30 anys.


Estats Units: sol·licituds setmanals d'hipoteca MBA (13.00 hores), vendes d'habitatges nous desembre (16.00 hores), inventaris setmanals de cru i destil·lats (16.30 hores), subhasta de deute a 5 anys (19.00 hores), decisió de la Reserva Federal sobre tipus d'interès (20.00 hores).


EMPRESES

Europa: resultats d’Ericsson, Nordea Bank i Novartis.


Estats Units: resultats de Facebook, Boeing, United Technologies, Qualcomm, Biogen, Texas Instruments, EMC, eBay, Illinois Tool Works, Vertex Pharmaceuticals, State Street, Discover Financial Services, Norfolk Souther, Progressive, State Street, Allegiant Travel, St. Jude Medical, SanDisk, Citrix, Hess.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX, PER CÉSAR NUEZ


Després d'una obertura fortament a la baixa, que el va fer que obrís dimarts per sota del buit alcista de divendres, el mercat va recuperar posicions fent que acabés la sessió amb una revaloració de l'1,46%. Des de l'obertura, l'IBEX-35 va pujar aquest dimarts més d'un 3%, la qual cosa li va permetre acabar la sessió prop dels màxims del passat divendres, quan va dibuixar 8.795 punts. L'atac a aquest nivell de preus sembla imminent i la seva superació només confirmaria l'extensió del rebot del curt termini sense oblidar, però, que la seva tendència a la baixa segueix sent dominant. Per sota, seguirem molt pendents de l'abandó dels 8.204. Això complicaria enormement les seves perspectives tècniques i ens faria pensar en la continuació dels descensos fins al nivell dels 7.600 punts.

contador