Santander BBVA

Els bancs han viscut una jornada de rebot a l'IBEX 35, però al capdavant de tots ells hi ha Santander i BBVA, que han liderat les compres amb pujades superiors al 7% i al 4%, respectivament.

  • 4,75€
  • -0,66%
  • 10,51€
  • -0,43%

A la sessió borsària d'aquest dimarts, l'entitat presidida per Ana Botín està perforant la resistència dels 2,5465 euros, cosa que és un senyal que mostra la tornada de les compres. "Per a una presa de posicions hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 2,6860 euros. La superació d'aquests preus seria el senyal que ens faria pensar en un canvi de tendència a mitjà termini", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

En el cas del BBVA, els mínims que l'entitat financera ha marcat al juliol són la referència que cal vigilar. "Tot passa per la superació de la resistència dels 5,0230 euros. Aquest és el nivell que milloraria el seu aspecte tècnic del mitjà termini fent-nos pensar en un canvi de tendència a mitjà i llarg termini. Si aconsegueix definir-se a l'alça, podríem acabar veient un extensió de les pujades fins al nivell dels 5,80 euros”, indica Nuez.

Així mateix, tant Santander com BBVA han anunciat el pagament de sengles dividends per a octubre i novembre. Els accionistes de l'entitat presidida per Carlos Torres seran els primers a rebre'l, en concret, el proper 11 d'octubre; i tindrà un import brut de 12 cèntims d'euro per acció, un 50% més que els 8 cèntims pagats a l'octubre del 2021, gràcies als bons resultats del primer semestre.

Els accionistes de Santander, per part seva, rebran a compte l'abonament d'un dividend per valor 5,83 cèntims per acció el proper 2 de novembre, en aplicació de la política actual de remuneració a l'accionista del banc. Segons aquesta política, el banc també ha acordat implementar un programa de recompra d'accions per un import aproximat de 979 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador